Pasaulē

Ukrainā iesaka nekaitināt Krieviju pēc ASV bēgšanas no Afganistānas

© Sputnik / Алексей Фурман / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Киев
Города мира. Киев - Sputnik Latvija, 1920, 19.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu žurnālists iesaka valsts amatpersonām atteikties no provokācijām, kas tiek izstrādātas pret Krieviju.
RĪGA, 19. augusts — Sputnik. Avīzes "Strana" galvenais žurnālists Igors Gužva pastāstīja par galveno mācību, kas Kijevai jāapgūst pēc ASV drudžainās bēgšanas no Afganistānas, vēsta RIA Novosti.
"Nekādos apstākļos nevajag piedalīties provokācijas, ko pret Krieviju izstrādā kara partija Rietumos kopā ar kara partiju Ukrainā. Piemēram, eskalācija Donbasā ar mērķi izjaukt "Ziemeļu straumi 2". Vai kara kuģu sūtīšana pie Krimas krastiem," uzsvēra žurnālists.
Pēc viņa domām, Maskavas atbilde Kijevas provokāciju gadījumā var būt ļoti spēcīga, bet uz amerikāņu palīdzību šajā brīdī nav vērts cerēt. Notikumi Afganistānā parādīja, ka ASV "atsūtīs uz Borispoli pāris lidmašīnas vēstniecības personāla un dažu īpaši vērtīgu vietējo katru evakuācijai", ne vairāk, uzskata Gužva.
Ukrainas galvenais ģeopolitiskais bizness – tirdzniecība ar problēmu radīšanu Krievijai – zaudē rentabilitāti, ņemot vērā pārmaiņas Rietumu noskaņojumā, bet tagad pat kļūst maksimāli bīstama, viņš secināja.
Официальный представитель МИД России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 19.08.2021
Pasaulē
Krievijas ĀM pārstāve komentēja publikācijas medijos par situāciju Afganistānā
Pēdējās nedēļās situācija Afganistānā saasinājās līdz ar kustības "Taliban" uzbrukumu valsts lielākajām pilsētām amerikāņu spēku izvešanas fonā. Svētdien kļuva zināms, ka kaujinieki pārņēmuši savās rokās visus robežas kontroles punktus un bez cīņām iegāja galvaspilsētā – Kabulā. Republikas prezidents Ašrafs Gani aizbēdzis no valsts, viņa atrašanās vieta nav zināma. Mediji vēsta, ka "Taliban"* tuvākajā laikā pasludinās Afganistānas Islāma emirāta dibināšanu.
* Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegta teroristiska organizācija.
Ziņu lente
0