Pasaulē

Krievijas ĀM pārstāve komentēja publikācijas medijos par situāciju Afganistānā

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель МИД России Мария Захарова
Официальный представитель МИД России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 19.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzskata, ka pār amerikāņu medijiem nākusi "atklāsme", ņemot vērā situāciju Afganistānā.
RĪGA, 19. augusts - Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pievērsa uzmanību tam, kā amerikāņu plašsaziņas līdzekļi apraksta nesenos notikumus Afganistānā, vēsta RIA Novosti.
"Lasu un klausos amerikāņu medijus jautājumā par Afganistānu: Amerikas lielākais ārpolitiskais kolapss, sabiedroto nodevība, Baltā nama klusēšana, līdera vietas zaudēšana, bezpalīdzība utt. Sāk atjēgties?" Zaharova rakstīja savā kanālā Telegram.
Afganistānas galvaspilsētas krišana, ko neviens negaidīja tik ātri, satrauca vadošos rietumvalstu medijus. Visai skarbiem vārdiem viņi aprakstīja arī evakuāciju Kabulas lidostā, no kurienes tika izvesti ārvalstu diplomāti, pie tam pametot afgāņus likteņa varā.
Radikālās kustības Taliban* kaujinieki Kabulā - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Viedoklis
Šoks un šausmas: pasaule ieraudzījusi savu likteni Afganistānā
Izdevums Washington Post pastāstīja, ka galvaspilsētas ieņemšana tika gatavota gadiem ilgi, bet aizritēja vienas dienas laikā. Telekanālu translētajos kadros bija redzami talibi ar ieročiem rokās, un tie nepārprotami liecināja par "ASV nesekmīgo mēģinājumu pārveidot afgāņu sabiedrību ar triljona dolāru un tūkstošiem dzīvību palīdzību", uzskata izdevums. "New York Times" vēstīja, ka talibi iegājuši pilsētā "panikas un haosa apstākļos". Ātrums, kādā krita Afganistānas valdība, pārsteidza ASV prezidenta Džo Baidena administrāciju negaidot, izdevumam norādīja informācijas avoti.
Situācija Afganistānā īpaši saasinājās pēdējās nedēļās, līdz ar talibu uzbrukumiem lielajām pilsētām. Svētdien mediji un informācijas avoti paziņoja, ka dumpinieki kontrolē visus robežas kontrolpunktus. Vēlāk tajā pašā dienā kaujinieki paziņoja, ka iegājuši Kabulā un ieņēmuši prezidenta pili. Afganistānas prezidents Ašrafs Gani paziņoja, ka pametis valsti, lai "nepieļautu slaktiņu". Svētdienas naktī "Taliban"* politiskā ofisa oficiālais pārstāvis Muhameds Naims paziņoja, ka karš Afganistānā ir beidzies, valdības forma valstī noskaidrosies tuvākajā laikā.
* Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegta teroristiska organizācija.
Talibi ir tuvi uzvarai: militārais eksperts pārmeta Kabulai kapitulāciju - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Video
Talibi ir tuvi uzvarai: militārais eksperts pārmeta Kabulai kapitulāciju
Ziņu lente
0