Latvijā

Trīs Latvijas iedzīvotāji tika aizturēti par bezpajumtnieku ekspluatēšanu

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasУборщица красит пол
Уборщица красит пол - Sputnik Latvija, 1920, 12.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizdomās turamie piemeklēja cilvēkus ar atkarībām vai bezpajumtniekus un lika viņiem strādāt par par vēdera tiesu.
RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Valsts policija aizturēja trīs personu grupu. Ļaundari ilgstošā laika posmā ekspluatējuši vairākas personas, piespiežot tās par brīvu veikt dažāda veida saimnieciskos darbus un remontdarbus.
Policija saņēma informāciju no kādas nevalstiskās organizācijas par iespējamu darba ekspluatāciju Rīgas reģionā. Šī gada martā tika uzsākts kriminālprocess par cilvēku tirdzniecību, kas vēlāk bija papildus kvalificēts, kā "par personas nolaupīšanu".
Pēc izmeklēšanas datiem, iespējamie paverdzinātāji darbiem piemeklēja personas, kurām ir dažādas atkarības, piemēram, alkoholisms, kā arī bezpajumtniekus. Tāpat noskaidrots, ka par padarīto darbu netika maksāts un nodarbinātais strādājis par vēdera tiesu. Dzīvošana nodrošināta avārijas stāvoklī esošos objektos - mājā, kur notika remontdarbi un celtniecības vagoniņā.
Augusta sākumā policija aizturēja trīs vīriešus, kuri dzimuši 1950., 1973. un 1985. gadā. Vienam aizturētajam tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt pārējiem tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Visi trīs aizturētie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar mantiskiem noziegumiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.
Бездомная - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2021
Latvijā
Iļģuciema iedzīvotāji iebilst pret bezpajumtnieku patversmi rajonā
Kratīšanas laikā pie aizturētajiem tika atrasta mācību granāta, mācību trokšņu detonatori, tāpat tika konstatēta arī munīcija, karabīne ar optisko tēmekli un klusinātājs. Operācijas laikā tika atbrīvota nolaupītā persona, kurai tiek sniegti valsts apmaksāti rehabilitācijas pakalpojumi un persona šobrīd atrodas drošībā.
Darba verdzībā Latvijā nonāk ne tikai nelegālie migranti, kuri pārsvarā strādā būvniecībā, bet arī vietējie iedzīvotāji, tostarp bērni.
Ziņu lente
0