Reliģiskā kopienā Bauskas apkaimē bērnus turēja verdzībā

© Foto : pixabayВзрослый с ребенком на закате
Взрослый с ребенком на закате - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bērni Bruknas muižā dzīvo kopā ar pieaugušajiem, kas iepriekš sodīti par dažādiem noziegumiem, un strādā uz lauka pa 12 stundām dienā.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Reliģiskajā kopienā "Kalna svētību kopiena", kura atrodas Bauskas novada Bruknas muižā, bērniem liek strādāt uz lauka pa 12 stundām dienā un tur viņus badā, tiek ziņots Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) mājaslapā.

VBTAI kopā ar Tiesībsarga biroja pārstāvi veica pārbaudi kopienā pēc tam, kad kontrolējošajām organizācijām paziņoja par iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem kopienā, tostarp par fizisku un emocionālu vardarbību.

Sākotnējās pārbaudes laikā kopienas līderis nespēja nosaukt precīzu bērnu skaitu kopienā, kā arī nesniedza informāciju par bērnu likumiskajiem pārstāvjiem, un nespēja paskaidrot, uz kāda pamata bērni tika nodoti viņa aprūpē.

Дети в детском саду - Sputnik Latvija
Latvijas Veselības ministrija iztērēs 180 tūkstošus eiro bērnu izpētei

Noskaidrojās, ka Bruknas muižā dzīvojošie nepilngadīgie nesamērīgi lielu stundu skaitu dienā ir nodarbināti lauksaimniecības darbos, bet ja bērns neizpilda noteikto dienas normu, darbs turpinās arī nakts stundās. Jebkādu pārkāpumu gadījumā bērniem lika pārtikt no maizes un ūdens.

Kopienā dzīvojošajiem bērniem nav pieejama medicīniskā palīdzība nepieciešamības gadījumā. Ir bijuši gadījumi, kad bērni jutušies slikti vai pat zaudējuši samaņu darba laikā uz lauka karstumā ilgās darbadienas un ūdens trūkuma dēļ.

Tāpat tika saņemtas ziņas par vairākām fiziskas un emocionālas vardarbības epizodēm.

Papildu risku bērniem izraisa tas, ka ikdienā viņi atrodas blakus iepriekš tiesātiem pieaugušajiem, kā arī ar cilvēkiem, kuriem ir dažādas atkarības.

Informācija par pārbaudes rezultātiem ir nodota tālākai izvērtēšanai Valsts policijai, Pārtikas un veterinārajam dienestam un Valsts darba inspekcijai.

Ziņu lente
0