Viedoklis

Suns dažkārt kož. Polija nolēmusi parādīt ASV zobus

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasФлаги США и Польши
Флаги США и Польши - Sputnik Latvija, 1920, 02.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varšava metusies virsū svētām lietām. Lai nu paliek vārda brīvība. Kad "PiS" cīnījās ar opozīcijas saturu valsts medijos, Vašingtona pievēra acis. Tomēr amerikāņu vārda brīvība – tā, ziniet, ir cita lieta.
Suns kož. Par to reizēm pat brīdina plāksnīte uz mājas vārdiem – nikns suns. Pat ja tas ir krančelis. Ja to uzrīdīt cilvēkiem, agri vai vēlu tas mēģinās kost arī maizestēva rokā, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Tagad arī Polija rāda, ko spēj.
Spriežot pēc saimnieka reakcijas, viņiem tā bija īsta "atklāsme". Discovery. Pirms dažiem gadiem amerikāņu kanāls par 14,5 miljardiem dolāru iegādājās tiesības uz poļu kanālu TVN24. Tikai pēc pāris mēnešiem tās var atņemt – 26. septembrī beidzas licences termiņš, un Varšava neplāno to pagarināt.
Vietējā bezgalīgas varas partija "Likums un taisnība" (PiS) izbīdīja cauri Seimam grozījumus likumā par radio un televīziju, kas aizliedz organizācijām ārpus ES iegūt īpašumā elektroniskos medijus. Viņi paskaidroja: tas vajadzīgs, lai akciju kontrolpakete nenonāktu pie valstīm, kas nopietni kaitē nacionālajai drošībai. "Ak tad mēs esam nopietns drauds?" bija sašutusi valsts, kas, atklāti sakot, patiešām rada draudus.
Diezin vai Polija reiz tā sadūšosies, lai pateiktu to atklāti. Tāpēc viņi spītīgi klusē. Toties amerikāņi – ne.
Varšava metusies virsū svētām lietām. Lai nu paliek vārda brīvība. Kad "PiS" iztīrīja opozīcijas saturu valsts medijos, Vašingtona pievēra acis. Tomēr amerikāņu vārda brīvība – tā, ziniet, ir cita lieta.
Jā, TVN24 runā poliski. Tikai Jaroslavam Kačinskim un visai viņa kompānijai nepatīk, ko tur runā. Ļoti nepatīk, ja jau viņi pret maizestēvu ceļas kājās. Tas ir vienīgais kanāls valstī, kas var atļauties kaut vai minimāli kritizēt valdošo eliti, kas tiktāl aizrāvusies ar saviem režīma trikiem un ticību savai neaizskaramībai, ka aizmirsusi, kā gaļas gabalā iekodusies.
Работа за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Latvijā
Kārtējais "Latvijas medijs" Krievijā tika atzīts par ārvalstu aģentu
Vispirms to ar "augoša satraukuma" izteiksmi atgādināja Savienoto Valstu vēstnieka pienākumu izpildītājs Bikss Aliu. Pēc tam tajā pašā garā ierunājās Valsts departamenta preses sekretārs Neds Praiss. Nu, bet nedēļas nodalē Valsts departamenta padomnieks Dereks Čolle tā paša TVN ēterā, pirmkārt, brīdināja, ka šis jautājums interesē Džo Baidenu, otrkārt, piedraudēja ar to, ka ASV investīcijas Polijas ekonomikā tiks pārskatītas, "ja ;netiks pagarināta licence".
Starp citu, šajā gadījumā pats Discovery var vērsties tiesā un piedzīt no Varšavas miljardiem dolāru. starp valstīm noslēģts līgums, kas izslēdz poļu diskrimināciju attiecībā pret amerikāņu biznesu.
Skaidrs, ka infrastruktūras vienošanās necietīs. Polija tik un tā būs amerikāņu SDG sadales centrs un Krievijai naidīgs placdarbs. Iespējams, "PiS" to saprot un mazliet pārvērtējuši savu nozīmi galvenā rusofobā spēka lomā. Nolēmuši, ka tāpēc vien ASV viņiem visu piedos.
ECT sēžu zāle - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Politika
Krievija pirmo reizi iesniegusi starpvalstu sūdzību ECT
Diezin vai. Sunim, kas sācis mesties virsū saimniekam, ir tikai divi varianti. Vai nu to piespiedīs iežmiegt asti starp kājām, vai tam novilks ādu pār acīm. Jāpatur prātā, ka amerikāņiem ir, ko likt vietā.
Ziņu lente
0