Video

Kašķa uzliesmojums un stieples deficīts: Lietuvu moka migrācijas krīze

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viļņa ārstē migrantus no kašķa, ceļ dzeloņstiepļu nožogojumu un vaino Baltkrievijas valdību. Kā izvēršas migrācijas krīze Lietuvā.
Migrantu nometnē Lietuvā fiksēts kašķa perēklis. Slimība diagnosticēta bēgļiem, kas izmitināti bijušā aerodroma teritorijā Alitā. Tur uzturas apmēram 70 cilvēki. Alitas vicemēre Jurgita Šukavičene paziņoja, ka telpas dezinficētas, migrantiem iepirkti medikamenti cīņai pret kašķi.
Kopš jūlija sākuma Lietuvā darbojas ārkārtējas situācijas režīms nelegālo migrantu pieplūduma dēļ. Valsts prezidents Gitans Nausēda aicināja nepārvērst valsti par iebraucamo vietu, padziļinot problēmu ES mērogā. Lietuvas robežsargi vēsta, ka laikā no gada sākuma uz Baltkrievijas robežas aizturēti desmitiem reižu vairāk nelikumīgo migrantu nekā visa pērnā gada laikā.
Par notiekošo Viļņa vaino Baltkrievijas valdību. Savukārt Minska norāda, ka robežu apsardze ir pietiekama. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pauda, ka migrantu plūsma saruks, tiklīdz Lietuva likvidēs "melnos" pavadoņus pāri robežai.
Lai stātos pretī nelegāļu pieplūdumam, Lietuvas robežsargi būvē nožogojumu uz robežas, taču tam pietrūka dzeloņstiepļu. Viļņa vērsusies pēc starptautiskās palīdzības. Par to, kas notiek pierobežas zonā, stāsta Sputnik Baltkrievija video ieraksts.
Ziņu lente
0