Latvijā

"Kariņ, Levit, jūs esat nelieši!" Publicists Sandris Točs ir sašutis par prezidenta teikto

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ernests Dinka / Valsts prezidenta inaugurācijas pasākumi SaeimāПрезидент Латвии Эгилс Левитс(слева) и премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Президент Латвии Эгилс Левитс(слева) и премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālie tīkli eksplodējuši no sašutuma par prezidenta Egila Levita uzstāšanos tiešraidē, kad viņš paziņoja, ka nevakcinētajiem nav cilvēktiesību. Tādējādi valsts vadītājs paudis savu attieksmi pret likumprojektu par obligātu vakcināciju
RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik, Zinaīda Juškeviča.Publicists Sandris Točs vērsās pie līdzpilsoņiem, nosaucot valsts vadītājus par "neliešiem", kuri pieļauj tiešo iedzīvotāju diskrimināciju, pretēji tiesību normām un Latvijas Satversmei, kas noteic cilvēku vienlīdzību likuma priekšā. Publicista uzrunu komentēja vairāk nekā 700 cilvēku, tā tika pārpublicēta gandrīz 9000 reizes.
Президент Латвии Эгилс Левитс(слева) и премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш(справа) - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Latvijā
"Kauns, ka manu tautu vada svešzemju viesstrādnieki": Pudniks norāja Latvijas vadību
"Valsts prezidents paziņoja, ka nevakcinētiem cilvēkiem nav cilvēktiesību. Tie ir atklāti meli. Jo cilvēktiesības ir pat noziedzniekiem, pat notiesātajiem, slepkavām, kurus ieliek cietumā, ir cilvēktiesības. Jo cilvēktiesības ir katram cilvēkam no piedzimšanas brīža, tāpēc ka viņš ir cilvēks. Taču Levits saka, ka tiem, kas nevakcinējas, var atņemt cilvēktiesības. Es negribu, ka manas valsts prezidents ir melis un stulbenis. Taču daudz traģiskāk par to, ko saka Levits, ir tas, ko dara valdība un pieļauj Saeima. Mēs visi zinām, ka šie likumi par obligātu vakcināciju ir rupjš cilvēka tiesību pārkāpums un tā ir diskriminācija. Un no tā, ka šos likumus un normatīvos aktus apstiprina Saeima vai valdība, viņi nekļūst par likumīgiem, ja viņi ir saknē pret mūsu valsts Satversmi un citiem likumiem, ja viņi ir saknē nelikumīgi un netaisnīgi. Kariņ, Levit, jūs esat nelieši! Arī pārējie Ministru kabineta locekli, jūs esat tādi, ja jūs spējiet pieņemt likumus, kas rupji pārkāpj cilvēktiesības un diskriminē cilvēkus. Es jums gribētu atgādināt, ka arī Ādolfa Hitlera vadītās Vācijas valdības normatīvie akti bija likumīgi no nacistiskās Vācijas viedokļa, bet tad, kad Hitlera režīms krita, šo likumu izpildītājus tiesāja kā noziedzniekus. Dārgie draugi skolotāji, policisti, ugunsdzēsēji, visi pārējie Latvijas cilvēki, kurus taisās rupji un brutāli diskriminēt, ziniet, tā ir diskriminācija, tas ir cilvēktiesību pārkāpums, un tikai no tā, ka to saka Levits televīzijā un tāpēc, ka to apstiprina nobalsošie valdībā, viņi nekļūst ne par likumīgiem, ne par taisnīgiem. Lūdzu izsakiet visi savu viedokli maksimāli, dalieties maksimāli, sakiet visu, ko vien var, bet neklusējiet, un nepieļausim to! Nepieļausim, ka mūs diskriminē, padara par dzimtcilvēkiem, vergiem, atņem mūsu tiesības, jo mūsu tiesības mums ir ieliktas šūpulī, tāpēc ka mēs piedzimtam, kā mazi cilvēciņi, nevis to izlemj Levits, vai mums ir tiesības, vai nav, Levita kungs. Kurš man personiski nav nekāds prezidents, jo tauta par viņu nav balsojusi, un Latvijai tādi prezidenti, par kuriem nebalso tauta, nav vajadzīgi! Mums ir vajadzīgs īsts tiesiskums un taisnīgums!"
Komentāros cilvēki lielākoties atbalstīja Toču, pat tie, kuri brīvprātīgi vakcinējušies, tomēr neuzskata, ka kāds valstī ir tiesīgs likt to darīt vardarbīgi.
"Kas viņš tāds vispār ir, lai lemtu par citu cilvēku likumīgām cilvēktiesībām?" jautā Daiga Žukova.
"Sandis par kādu Satversmi ir runa, ja viņas nav. Beidziet tak sevi muļķot un pārējos un arī Levits to zina. Kad Satversme neeksistē tādēļ arī vis tā notiek," saka Kaspars Lasis.
""Ja es apdraudu citu cilvēku, manas tiesības tur arī beidzas." E. Levits. Tieši tā, Levita kungs, tieši tā!" raksta Niluta Bahamne
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Latvijā
Cilvēki nav pareizi sapratuši: Kariņš nevēlas mainīt sociālo nodokli
"Sandri, tad mums ir, kas jādara. Jābloķē Rīga, lai neviens netiek, ne iekšā, ne ārā. Visai Latvijai jābrauc uz Rīgu protestā," piedāvā Iveta Sidere.
"Mums padara par likuma objektiem, nevis par subjektiem. Cilvēks drīz būs par personas datu nesējs. Kovids ir tikai širma," norāda Natalija Jasbrinska.
"Vienkāršāk būtu bijis pateikt, ka nevakcinējies nav cilvēks. Automātiski atkristu jautājums par cilvēktiesībām,"ironizē Ilze Silla.
"Tauta ir darba devēja šiem jautrīšiem...
Tautai tādi nekvalitatīvi darbinieki nav vajadzīgi. Ļoti daudz pielaistu kļūdu un brāķa. Atbrīvojam viņus...," aicina Antra Grunava.
Latvijas prezidents Egils Levits - Sputnik Latvija, 1920, 29.06.2021
Latvijā
Kā izglābt Latviju no valsts pārvaldes krīzes: prezidentam ir ideja
"Levits būdams par prezidentu no savas pirmās dienas ar saviem izteicieniem ir parādījis, ka viņš pats īsti nesaprot ko runā," atzīmē Māris Stanēvičs.
Tāpat komentatori apsprieda iespēju vērsties ar prasījumiem starptautiskajās organizācijās, izvākt Levita portretus no skolu gaiteņiem, draudēja valsts prezidentam ar Dieva atriebību un aicināja viņu "līst atpakaļ no kurienes izlīda".
Interesanti gan, vai tāda prezidenta uztvere ietekmes viņa pārvēlēšanu otrajam termiņam?
Ziņu lente
0