Krievijā

Krievija reaģēja uz ECT ieteikumu atzīt viendzimuma laulības

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasРегистрация бракосочетания
Регистрация бракосочетания  - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas cilvēktiesību tiesa uzskata par netaisnīgu atteikumu stāties laulībā viendzimuma pāriem Krievijā.
RĪGA, 14. jūlijs – Sputnik. Krievija nepildīs Eiropas cilvēktiesību tiesas (ECT) rekomendāciju atzīt viendzimuma laulības, paziņoja Krievijas Federācijas Padomes vicespīkeris Konstantins Kosačovs. Krievijas politiķi atzīmēja, ka cieņa pret privāto un ģimenes dzīvi, ko aicina demonstrēt tiesa, valstī ir nodrošināta pilnā mērā.
Otrdien ECT nosauca par netaisnīgu atteikumu stāties laulībā viendzimuma pāriem Krievijā. ECT ieteica ieviest juridisku procedūru, kas ļautu noslēgt viendzimuma savienības. Tiesas ieskatā atteikums noformēt viendzimuma attiecības neatbilst Eiorpas konvencijas pantam par tiesībām uz cieņu pret privāto un ģimenes dzīvi. Pie tam ECT ņēma vērā, ka Krievijas Konstitūcijā laulība ir definēta kā vīrieša un sievietes savienība.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2021
Jurists: ES var piespiest Latviju mainīt Satversmi LGBT labā
"Nacionālā likumdošana ir pakļauta Eiropas Cilvēktiesību konvencijai. Ja jau mēs to esam ratificējuši, tā kļuvusi par daļu no mūsu likumdošanas. Atrodiet man konvencijā vietu, kur pieminētas viendzimuma laulības. Tur nav runas par to, tā ir ECT interpretācija," Kosačovs norādīja radio "Sputnik" ēterā.
Politiķis uzsvēra, ka nav pieļaujamas nekādas interpretācijas konstitūcijas jomā.
"Krievijas Konstitūcijā ir pants, kurā norādīts, ka laulības ir vīrieša un sievietes savienība, un nekāda Konstitucionālā tiesa nesaskaņos šo ECT lēmumu kā obligātu izpildei Krievijā. Mēs to nepildīsim."
Пресс-конференция на тему: Ливадийский форум за 100 часов до старта - Sputnik Latvija
Konstantins Kosačovs
Krievijas Federācijas Padomes vicespīkeris
Savukārt Krievijas Valsts domes vicespīkeris Pjotrs Tolstojs paziņoja, ka ECT lēmumam nav nekā kopēja ne ar Krievijas realitāti, ne Krievijas likumdošanu.
Politiķis uzsvēra, ka ne no Krievijas Konstitūcijas, ne valsts pieņemtajām starptautiskajām tiesiskajām saistībām neizriet pienākums radīt apstākļus viendzimuma personu savienību propagandai, atbalstam un atzīšanai.
"ECT nolēma, ka mums jānodrošina cieņa pret privāto un ģimenes dzīvi. Nu, tā Krievijā ir nodrošināta pilnā mērā. Tikai ģimene ir vīrieša un sievietes savienība, un nekādi citādi," uzsvēra deputāts.
Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2020
Viedoklis
LGBT šantāža Eiropas Savienībā: ievērojiet tiesības, citādi maksāsiet sodu
Tolstojs piebilda, ka no pirksta izzīsti argumenti un mēģinājumi vērst spiedienu pret Krievijas tiesisko sistēmu neies cauri. "Tamlīdzīgi politizēti ECT lēmumi mums nav jāpilda," uzsvēra deputāts.
Savukārt Federācijas Padomes Konstitucionālās likumdošanas komitejas priekšsēdētājs Andrejs Klišass pastāstīja RIA Novosti, ka parlaments vēlreiz uzmanīgi iepazīsies ar Eiropas Cilvēktiesību konvenciju un pamēģināt "atrast tur kaut ko par prasību valstij atzīt viendzimuma laulības jebkādā statusā".
Ziņu lente
0