Baltijā

Lietuva saņems ES atbalstu migrantu krīzes pārvarēšanai

© Sputnik / Андрей БогдановФлаги Евросоюза и Литвы
Флаги Евросоюза и Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 13.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar desmit miljoniem eiro, kas tiks piešķiti Viļņai jau augustā, Eiropas Savienība izskatīs arī citus atbalsta variantus.
RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Eiropas Savienības iekšlietu komisāre Ilva Johansone informēja, ka aptuveni desmit miljoni eiro tiks piešķirti Lietuvai nelegālo migrantu uzturēšanai, kuri ieceļo valstī no Baltkrievijas teritorijas, raksta Bb.lv.
"Komisija ir gatava atbalstīt Lietuvu šīs sarežģītās, smagās situācijas risināšanā un migrantu nepieciešamāko vajadzību apmierināšanā," paskaidroja Johansone.
Граница Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Pasaulē
"Būvējiet žogu": Baltkrievija negrasās uz sava rēķina aizstāvēt Baltiju no migrantiem
Nauda tiks piešķirta no dažiem Eiropas fondiem, un Viļņa saņems to jau augustā. Tāpat Johansone atzīmēja, ka ES apsver arī citas finansiālas palīdzības iespējas Lietuvai.
Atgādinām, ka 2. jūlijā Lietuvas valdība, reaģējot uz migrantu pieplūdumu uz Lietuvas-Baltkrievijas robežas, izsludināja ārkārtējo stāvokli. Robežsargu sniegtie dati liecina, ka, salīdzinot ar 2020. gadu, nelegālo migrantu skaits palielinājās 20 reizes. Ārvalstnieku reģistrācijas centra apkaimē Pabradē tiek būvēta pirmā telšu pilsētiņa nelegālajiem migrantiem no Baltkrievijas teritorijas. Tajā pietiks vietas apmēram 350 cilvēkiem.
Iepriekš Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte paziņoja, ka valdība plāno uzbūvēt sienu uz Baltkrievijas robežas, lai ierobežotu migrantu skaitu, kuri vēlas nelikumīgi iekļūt valstī. Latvija piekritusi Lietuvas panikai – abas valstis pieprasīja Eiropas robežsardzes aģentūras Frontex palīdzību.
Ziņu lente
0