Pasaulē

"Būvējiet žogu": Baltkrievija negrasās uz sava rēķina aizstāvēt Baltiju no migrantiem

CC BY-SA 2.0 / sbamueller / Baltikumrundreise_7182Граница Литвы
Граница Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai tik kaitētu Baltkrievijai, pārstāja finansēt abpusēji izdevīgus projektus, un rezultātā saņēma nelegālo migrantu pieplūdumu: Baltkrievija vairs neaizsargās ES robežas no migrantiem.
RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Baltkrievijas premjerministrs Vladimirs Makejs intervijā RT pastāstīja par valsts nostāju saistībā ar nelegālo migrantu pieplūdumu, kas iekļūt Lietuvā caur Baltkrievijas un Lietuvas robežu, vēsta RIA Novosti.
Atgādinām, ka Lietuvas likumsargi pēdējā laikā sākuši runāt par nelegālo migrantu pieplūdumu uz Lietuvas-Baltkrievijas robežas. Ārvalstnieku reģistrācijas centra apkaimē Pabradē tiek būvēta pirmā telšu pilsētiņa nelegālajiem migrantiem no Baltkrievijas teritorijas. Tajā pietiks vietas apmēram 350 cilvēkiem.
Государственная граница России и Эстонии - Sputnik Latvija, 1920, 10.07.2021
Baltijā
Igaunijā vērtē "Lietuvas scenārija" atkārtošanās iespējas pie Krievijas robežas
Iepriekš Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte paziņoja, ka valdība plāno uzbūvēt sienu uz Baltkrievijas robežas, lai ierobežotu migrantu skaitu, kuri vēlas nelikumīgi iekļūt valstī. Latvija piekritusi Lietuvas panikai – abas valstis pieprasīja Eiropas robežsardzes aģentūras Frontex palīdzību.
Pēc Makeja vārdiem Baltkrievija neiebilst Lietuvas plāniem uzbūvēt žogu uz Baltkrievijas robežas. "Dieva dēļ, lai būvē," viņš teica.
Makejs arī atzīmēja, ka iepriekš Baltkrievija piešķīra ievērojamus naudas līdzekļus pastiprinātai robežas uzraudzībai. Bet pēc tam, kad kolektīvie Rietumi un tiem pakļautās finanšu institūcijas sankciju dēļ pārstāja finansēt abpusēji izdevīgus projektus Baltkrievijā, valstij nācās meklēt papildu līdzekļus, lai kompensētu šos zaudējumus. Baltkrievija negrasās apturēt sabiedrībai un valstij izdevīgus projektus, lai pasargātu ES dalībvalstis no migrantiem.
"Neviens negrasās uz sava rēķina pasargāt Rietumus no ķibelēm," uzsvēra Baltkrievijas Ārlietu ministrijas vadītājs.
Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentējot situāciju iknedēļas brīfingā, paziņoja, ka migrantu pieplūdums Eiropā ir kļuvis par loģisku krusta karu finālu Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.
Ziņu lente
0