Baltijā

Igaunija pastiprina kontroli pār robežu ar Latviju

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийско-эстонская граница в Валке-Валге
Латвийско-эстонская граница в Валке-Валге - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija attīsta jaunu infrastruktūru uz robežas, tie nav tikai papildu nožogojumi, bet arī monitoringa iekārtas uzstādīšana.
RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Igaunija stiprinās robežu aizsardzību sakarā ar nelegālās migrācijas pieaugumu caur Baltkrievijas un Lietuvas robežu, raksta Bb.lv. Par to svētdien paziņoja Igaunijas Policijas un Robežapsardzības departamenta Robežkontroles priekšnieks Egerts Beļičevs.
Viņš pastāstīja, ka valsts dienvidaustrumos pie robežas ar Krieviju situācija patlaban ir mierīga, taču situācija uz robežas ar Lietuvu rada bažas. Pēc viņa teiktā, viņa vadītājā iestādē netic, ka Igaunijā varētu atkārtoties lietuviešu-baltkrievu scenārijs, taču viņš norādīja, ka, gadījumā ja migrācijas plūsmas novirzīsies uz ziemeļiem, Igaunija izradīsies nelegāļu ceļā, tāpēc Igaunijas Policijas un Robežapsardzības departamentā veic attiecīgus pasākumus.
Граница Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Pasaulē
"Būvējiet žogu": Baltkrievija negrasās uz sava rēķina aizstāvēt Baltiju no migrantiem
"Mēs būvējam jaunu infrastruktūru uz austrumu robežas. Mēs gribam, lai būtu grūti nelegāli iekļūt Igaunijā. Tas attiecas ne tikai uz nožogojumu, bet arī visu monitoringa iekārtu. Tā dod mums pilnīgu priekšstatu par to, kas notiek uz robežas. Turklāt šodien esam paaugstinājuši gatavības līmeni, palielinājuši patrulēšanas biežumu un patruļu skaitu gan uz ārējās, gan uz iekšzemes ES robežas," skaidroja Beļičevs.
Iepriekš Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte paziņoja, ka valdība plāno uzbūvēt sienu uz Baltkrievijas robežas, lai ierobežotu migrantu skaitu, kuri vēlas nelikumīgi iekļūt valstī. Latvija piekritusi Lietuvas panikai – abas valstis pieprasīja Eiropas robežsardzes aģentūras Frontex palīdzību.
Ziņu lente
0