Baltijā

Igaunijā vērtē "Lietuvas scenārija" atkārtošanās iespējas pie Krievijas robežas

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasГосударственная граница России и Эстонии
Государственная граница России и Эстонии - Sputnik Latvija, 1920, 10.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušās nedēļas nogalē Lietuvā izsludināta ārkārtas situācija migrantu pieplūduma dēļ.
RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. "Lietuvas scenārija" atkārtošanās iespējas pie Krievijas un Igaunijas robežas ir maz ticamas, uzskata Igaunijas Iekšlietu akadēmijas Iekšējās drošības institūta vadītājs, bijušais Igaunijas IeM vicekanclers Erki Korts, vēsta ERR.
Viņš paziņoja, ka šajā situācijā "nav vērojamas Krievijas intereses"¸lai arī, pēc viņa domām, Krievija un KF prezidents Vladimirs Putins "paklusām seko notikumiem un, teiksim, smīn, sak, lai pamokās".
"Igaunijā problēmas radīsies, ja bēgļu skaits no Baltkrievijas izrādīsies ļoti liels, vai ar migrantu spiedienu sastapsies Latvija, kam tāpat ir kopēja robeža ar Baltkrievija," viņš piebilda.
Kopš gada sākuma Lietuvā fiksēts rekordliels migrantu pieplūdums – saskaņā ar VSAT datiem, no Baltkrievijas puses republikā nonākuši 1363 nelegālie migranti – 17 reizes vairāk nekā visa 2020. gada laikā.
Граница Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 25.06.2021
Baltijā
Lietuvā sadumpojās migranti no Irākas
Pagājušās nedēļas nogalē Lietuvā izsludināta ārkārtas situācija migrantu pieplūduma dēļ. Pirmdien iekšlietu ministre Agne Bilotaite paziņoja, ka varasiestādes plāno uzlabot robežu apsardzi ar fiziskiem līdzekļiem, tostarp – noteiktos apstākļos izmantot armiju.
Ziņas par migrantu plūsmām sākās pēc Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko paziņojuma maija beigās – viņš uzsvēra, ka līdz šim valsts veidoja barjeru narkotiku un nelegālo migrantu ceļā uz Lietuvu, taču, saskaroties ar Rietumu spiedienu, Minska var pārdomāt, vai vērts turpināt šo darbu. Lietuvā radās iespaids, ka Baltkrievijas valsts vadītājs piedraudējis un plāno pārpludināt Baltijas valsti ar nelegāļiem un narkotikām.
Baltkrievijas robeža - Sputnik Latvija, 1920, 16.06.2021
Pasaulē
Lietuvā sūdzas par migrantiem, Baltkrievijā – par meliem par valsts robežu
Lietuva, nesniedzot nekādus pierādījumus, apgalvo, ka par migrantu pieplūdumu esot vainojamas Baltkrievijas varasiestādes, tomēr Baltkrievijas robežsardzes dienests uzsvēra: tās darbinieki godprātīgi pilda savu pienākumu.
Ziņu lente
0