Politika

Krievija protestē EDSO par Latvijas rīcības rezultātā cietušo deputātu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Latvija, 1920, 08.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija, Polija un Austrija ar "absolūti mežonīgu paņēmienu" atņēmušas Baltkrievijas parlamenta parstāvim iespēju klātienē strādāt EDSO Parlamentārajā asamblejā.
RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Krievijas delegācija Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārajā asamblejā pauda protestu par Eiropas varasiestāžu darbībām, kuru rezultātā Baltkrievijas parlamenta parstāvim Andrejam Savinih atņemta iespēja piedalīties EDSO PA pastāvīgās komitejas sēdē Vīnē. Krievijas delegācijas vadītājs, Valsts domes vicespīkeris Pjotrs Tolstojs uzsvēra, ka tamlīdzīgi soļi padara asamblejas lēmumus neleģitīmus.
Savinih vajadzēja personīgi piedalīties EDSO PA sesijā Vīnē, taču, pavēstīja RIA Novosti, viņam nav izsniegta vīza. Deputāts pastāstīja, ka sesija notiek kombinētā režīmā, taču viņam – Baltkrievijas parlamentārās delegācijas vadītājam – vajadzēja personīgi piedalīties sesijā un sniegt ziņojumu par nesenajiem notikumiem, tostarp, arī Baltkrievijas kontekstā.
Фуры скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija, 1920, 07.07.2021
Pasaulē
"Braukāsiet apkārt pāri Ziemeļpolam": Baltkrievija var ierobežot transporta tranzītu
Austrijas vēstniecība Baltkrievijā vīzas neizsniedz, un politiķim ieteica vērsties Latvijas konsulātā Vitebskā, paskaidroja Savinih. Rezultātā viņa vīzas iesniegums noraidīts, turklāt viņš saņēmis informāciju, ka Šengenas informācijas sistēmā iekļauts Polijas ieraksts ar mērķi atteikt iebraukšanu. Konkrēts noraidījuma iemesls nav minēts, piezīmēja politiķis.
"Viss notiekošais tikai kaitē šīs lielās starptautiskās struktūras reputācijai, tās lēmumus padara neleģitmus," savā Telegram kanālā konstatēja Pjotrs Tolstojs.
Krievu politiķis norādīja, ka Baltkrievijai atņemta iespēja uzstāties plenārsēdē, kur pret to organizēts "atbaidošs politizēts process", taču tā nevar izteikties pat attālināti.
"Mēs paužam stingru protestu pret tiesu, ko EDSO PA sarīkojusi pār Baltkrieviju," uzsvēra Tolstojs, atzīmējot, ka asamblejas locekļi apspriež notikumus šajā valstī, bet tās pārstāvjiem ar "absolūti mežonīgu paņēmienu" atņemta iespēja strādāt, jo viņi nav pielaisti sesijā, balstoties uz "patvaļīgi pieņemtām cīzu sankcijām" ar Latvijas, Polijas un Austrijas atbalstu.
Кандидат в президенты Светлана Тихановская - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2021
Politika
Krievijā reaģēja uz jauno Tihanovskas biroja statusu Lietuvā
KF Valsts domes vicespīkeris EDSO PA sesijā paziņoja, ka baltkrievu kolēģi nepiedalās sēdē un pie tā vainīgas "absolūti konkrētas valstis – Polija, Latvija un Austrija, kas nolēmusi tām iztapt."
"Tas ir nedzirdēts skandāls, kad parlamentāriešiem nedod iespēju piedalīties starptautisku organizāciju darbā. Parlamentāriešu imunitāte netiek ņemta vērā," uzsvēra Tolstojs.
"EDSO PA Pastāvīgās komitejas sēdē Vīnē, kur strādā nacionālo delegāciju vadītāji, mēs protestējām pret Eiropas valdību darbībām, kas, nepaskaidrojot iemeslus, neļāva ierasties mūsu Baltkrievijas kolēģim. Tā ir ārkārtēja nekaunība – atņemt parlamentātietim iespēju strādāt klātienē Vīnē," secināja Tolstojs.
Ziņu lente
0