Politika

Krievijā reaģēja uz jauno Tihanovskas biroja statusu Lietuvā

© Sputnik / Виктор ТолочкоКандидат в президенты Светлана Тихановская
Кандидат в президенты Светлана Тихановская - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārsteidzoša nekaunība un pilnīgs absurds: Krievijā novērtēja Lietuvas paziņojumu par diplomātiskā statusa piešķiršanu Svetlanas Tihanovskas birojam.
RĪGA, 6. jūlijs - Sputnik. Baltkrievijas prezidenta amata kandidātes Svetlanas Tihanovskas birojs paziņoja par diplomātiskā statusa saņemšanu Lietuvā. Krievijā atzīmēja: šādas darbības ir absurdas, un Rietumi turpina nekaunīgi iejaukties Baltkrievijas iekšlietās.
"Tihanovskas birojs saņēmis diplomātisko statusu Lietuvā... Šodien Lietuvas ārlietu ministrs Gabriels Landsberģis brīfingā ar Svetlanu Tihanovsku paziņoja, ka viņas birojs tika atzīts par Baltkrievijas demokrātijas oficiālo pārstāvniecību," ziņo Tihanovskas Telegram kanāls.
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2021
Lukašenko parādīja saviem pretiniekiem Rietumos, ka viņam ir garas rokas
Kā atzīmēja Krievijas Valsts domes Starptautiskās komitejas vadītājs Leonīds Sluckis, pārsteidz nekaunība, ar kuru atsevišķas "jauneiropiešu" valstis turpina iejaukties Baltkrievijas iekšlietās.
"Svetlana Tihanovska veiksmīgi varētu pretendēt uz Huana Gvaido lauriem Austrumeiropā, viesojoties ārzemju galvaspilsētās un atklājot "baltkrievu tautas pārstāvniecības", kura, starp citu, atteicās viņu atbalstīt 2020. gada vēlēšanās," raksta Sluckis savā Telegram kanālā.
Politiķis atgādināja, ka tas viss notiek laikā, kad opozīcijas blogeris Romans Protasevičs sniedz liecības, kurās viņš atzīstas, ka bijis starpnieks starp Tihanovskas štābu un sazvērniekiem, kuri gatavojas sagrābt varu Baltkrievijā.
"Kolektīvie Rietumi neatstāj cerību uzspiest Baltkrievijai kursa maiņu, nododot varu līderim-marionetei. Ar ko draud šādas metodes, mēs jau astoto gadu vērojam Ukrainā, kur ar nacionālistu, rusofobu un radikāņu starpniecību ieviesta ārējā pārvalde. Diez vai Minskā piekritīs tādam scenārijam."
Председатель Комитета Госдумы РФ по международным делам Леонид Слуцкий - Sputnik Latvija
Leonīds Sluckis
Krievijas Valsts domes deputāts
Savukārt bijušais ANO ģenerāldirektora vietnieks, Krievijas Sabiedriskās padomes starptautiskās sadarbības un publiskās diplomātijas jautājumos priekšsēdētājs Sergejs Ordžonikidze paziņoja RIA Novosti, ka ar savu rīcību attiecībā uz Tihanovskas biroju Lietuva uzdod vēlamo par esošo.
Viņš atgādināja, ka Baltkrievija ir ANO dalībvalsts, un organizācijā tai ir atbilstoša pārstāvniecība.
Вступление А. Лукашенко в должность президента Белоруссии - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2021
Politika
Lukašenko paziņoja nosacījumus, ar kādiem ir gatavs atstāt prezidenta amatu
"Valsts ir ANO dalībniece un tai ir savi vēstnieki, kurus atzīst citas valstis, ir arī citu valstu vēstnieki Baltkrievijā, ko tā atzīst. Neatceros, ka Tihanovskas kundze būtu stādīta priekšā ANO visas starptautiskās sabiedrības ietvaros un kopā ar viņu būtu kādi vēstnieki," sacīja Ordžonikidze.
"Tāpēc tas ir pilnīgs absurds, vēlamais tiek uzdots par esošo. Viņi var atzīt jebkuru par jebko, no tā Baltkrievijas statuss nemainās. Prezidents ir Lukašenko kungs, to atzīst visas valstis, kas uztur diplomātiskās attiecības tieši ar šo valsti, nevis ar Tihanovskas kundzi."
Председатель Российского общественного совета по международному сотрудничеству и публичной дипломатии при Общественной палате РФ Сергей Орджоникидзе - Sputnik Latvija
Sergejs Ordžonikidze
Bijušais ANO ģenerāldirektora vietnieks
Pēc eksperta domām, Lietuva varētu piešķirt Tihanovskai jebkādas privilēģijas, bet tas nemaina starptautiskās sabiedrības attieksmi pret Baltkrieviju.
Minskas un Rietumu attiecības krasi pasliktinājās 2020. gadā pēc prezidenta vēlēšanām – virkne valstu apgalvoja, ka balsojums nav brīvs un demokrātisks, kā arī neatzina Lukašenko par ievēlēto prezidentu.
Люди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2021
Viedoklis
Iemācīs demokrātiju. ASV izvēlējušās iejaukšanās metodes
Ziņu lente
0