Latvijā

Katrs desmitais neatgriezās mājās: Infektoloģijas centra vadītāja pastāstīja par pandēmiju

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasЛечение больных с COVID-19
Лечение больных с COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Infektoloģijas centrs iekļuva pandēmijas epicentrā - tur tika nogādāts pirmais Covid-19 inficētais Latvijas iedzīvotājs.
RĪGA, 6. jūlijs - Sputnik. Ar Covid-19 pandēmiju būs jāsadzīvo vēl divi vai trīs gadi, paudusi Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja, profesore Baiba Rozentāle programmas "Rīta Panorāma" ēterā.
Rozentāle nolēma kļūt par ārstu, jo gribēja palīdzēt cilvēkiem. Infektologa profesiju izvēlējusies, jo, pareizi ārstējot, rezultāts ir redzams ļoti ātri, turklāt vairumā gadījumu pacients laimīgi var doties mājās.
Sikspārnis - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2021
Pasaulē
Krievijā publiskota jauna versija par koronavīrusa pandēmijas izcelsmi
Pēc Rozentāles vārdiem, infekcionisti jau 20 gadus bija gaidījuši nopietnu pandēmiju, kas ietu pāri visiem kontinentiem. Tas izrādījās Covid-19.
Pēdējā pusotra gada laikā viņa vadītais Infektoloģijas centrs nonācis pandēmijas epicentrā - tajā tika nogādāts pirmais Covid-19 inficētais pacients.
"Mums bailes gan nebija. Bailes cilvēku paralizē. Tās atņem cilvēkam kritisko, kā es saku veselīgo, domāšanu. Fiziski nogura, garīgi, nē. Šis tiešām ir mūsu laiks. Mēs katru dienu nācām uz darbu visu laiku. Mums nebija nekādu jautājumu par depresijām, par vientulību, nomāktību. Mēs vienkārši darījām savu darbu, tikai intensīvākā režīmā ar vienu infekciju strādājot," stāsta Rozentāle.
Вакцинация препаратом Sputnik V в Сербии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Pasaulē
Latvijas iedzīvotājiem radusies iespēja vakcinēties ar "Sputnik V"
Tāpat kā citi ārsti, daudzi Infektoloģijas centra darbinieki pandēmijas laikā pārslimojuši Covid-19. Bet, pēc profesores teiktā, viņi inficējušies ārpus centra: "Šeit ir visdrošākā vieta. Te ir aizsargtērpi, ļoti stingrs dezinfekcijas režīms, stingri noteikumi, kas tiek kontrolēti."
Vidēji no 100 centrā nonākušiem cilvēkiem 10-15 vairs neatgriežas mājās. Rozentāle uzsvēra, ka glābt no traģēdijas var tikai specifiska imunitāte, ko var iegūt tikai pārslimojot vai vakcinējoties.
Viņa prognozē, ka rudenī atkal gaida slimības uzliesmojums, kas viņas vadītajai iestādei nozīmē tikai vienu — ļoti daudz darba.
Ziņu lente
0