Video

Virusologs Timakovs: patiesība par vakcīnām un koronavīrusu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Antivielas ar Covid-19, vakcinācijas un koronavīrusa mutācijas bīstamība: Sputnik aprunājās ar infekcionistu, medicīnas zinātņu doktoru Jevgeņiju Timakovu
Ārsts pediatrs, infekcionists, medicīnas zinātņu kandidāts, medicīnas centra "Lider-medicina" galvenais ārsts Jevgeņijs Timakovs pastāstīja Sputnik, ka pandēmijas beigšanai mūsu organismā jāveidojas aktīvām vīrusu neitralizējošām antivielām. Pēc pirmās vakcīnas devas vīrusu neitralizējošo aktīvu antivielu skaits organismā var būt nepietiekams, lai inaktivētu vīrusa "Indijas" paveidu, taču pēc otrās vakcīnas devas organisms ir aizsargāts.
Covid-19 izslimojušo cilvēku organismā aktīvās antivielas paliek līdz sešiem mēnešiem, proti, šajā laikā iespēja no jauna saslimt ar Covid-19 ir ļoti maza. Turklāt jau pārslimojušajiem aktīvo antivielu skaits organismā strauji pieaug jau pēc pirmās vakcīnas devas.
Контрольный образец вакцины Спутник V на производстве - Sputnik Latvija, 1920, 25.06.2021
Pasaulē
Noskaidroti PVO inspekcijas rezultāti vakcīnas "Sputnik V" ražotnēs
Kas ir antivielas pret SARS-CoV-2, un kādā gadījumā tās aizsargā cilvēku no slimības? Kā saprast laboratorijā veiktās imunitātes analīzes? Vai ir iespējams pasargāties no jaunām koronavīrusa mutācijām, tostarp arī pret "Indijas" štammu? No kā atkarīga potes efektivitāte un kāpēc cilvēki ar vakcinācijas sertifikātiem nonāk reanimācijā? Kā būt ar bērnu un dzīvnieku vakcināciju?
Atbildes uz visiem šiem jautājumiem Sputnik Latvija video sižetā.
Ziņu lente
0