Krievijā

Krievijas Ģenerālštābs paziņoja: valstij ir tiesības pielietot kodolieročus

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин принял участие в заседании расширенной коллегии Минобороны РФ
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании расширенной коллегии Минобороны РФ - Sputnik Latvija, 1920, 24.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs atgādināja, kādos apstākļos Krievijai ir tiesības pielietot kodolieročus, un pastāstīja, ar kādiem nolūkiem ASV izstājas no starptautiskajiem līgumiem.
RĪGA, 24. jūnijs - Sputnik. ASV izstājas no starptautiskajiem līgumiem, kas veltīti bruņojuma jautājumiem, un tādējādi cenšas nivelēt jebkādus ierobežojumus sava bruņojuma attīstīšanai, paziņoja Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks, armijas ģenerālis Valērijs Gerasimovs.
"Vašingtonas vēlmi novērst jebkādus ierobežojumus bruņojuma attīstībai demonstrē fakts, ka ASV ar izdomatiem ieganstiem vienpusējā kārtībā izstājās no Pretraķešu aizsardzības līguma 2002. gadā, Līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju 2019. gadā un no Atvērto debesu līguma 2020. gadā," Gerasimova teikto citēja RIA Novosti.
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu  - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Krievijā
Krievijas aizsardzības ministrs: Eiropā veidojas sprādzienbīstama situācija
Runā IX Maskavas Starptautiskās drošības konferencē viņš atzīmēja, ka modernizēto Līgumu par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā nav ratificējušas Eiropas valstis, tātad tas nav spējīgs pastāvēt.
"Šajos apstākļos Krievijas Federācijas ieskatā kā stratēģiskās stabilitātes elements saglabājas kodolsavaldīšana. Ar šī instrumenta palīdzību drošība tika saglabāta pēdējo gadu desmitu laikā, dažkārt – asas krīzes situācijās," piebilde Gerasimovs.
Krievija saglabā tiesības pielietot kodolieročus situācijā, ja pret to pielietoti masu iznīcības ieroči vai konvencionālie ieroči, pie tam apdraudot valsts pastāvēšanu, uzsvēra Ģenerālštāba priekšnieks Drošības konferences ietvaros.
Viņš atgādināja, ka Krievijas kodolpolitikas pamatā likti vienīgi aizsardzības principi.
Vladimirs Putins, Krievijas Federācijas prezidents - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Krievijā
Putins apsolīja darīt visu iespējamo miera un Krievijas drošības labā
"Krievijas Federācija patur tiesības pielietot kodolieročus atbildei uz kodolieroču vai cita veida masu iznīcības ieroču pielietošanu pret to vai tās sabiedrotajiem, kā arī agresijas apstākļos pret Krievijas Federāciju ar konvencionālo ieroču pielietojumu situācijā, ja apdraudēta valsts pastāvēšana," viņš paskaidroja.
Gerasimovs atzīmēja, ka Krievijas oficiālais viedoklis šajā aspektā pirmo reizi publiski pausts 2020. gadā "Kreivijas Federācijas valsts politikas pamatos kodolsavaldīšanas jomā". Šis dokuments, tāpat kā Militārā doktrīna nepiešķir nevienai pasaules valstij Krievijas militārā pretinieka statusu, piezīmēja Gerasimovs.
Ziņu lente
0