Krievijā

Krievijas aizsardzības ministrs: Eiropā veidojas sprādzienbīstama situācija

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Pāriet pie mediju bankasKrievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu  - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ir pārliecināts, ka situācija Eiropā prasa konkrētus soļus tās deeskalācijai.
RĪGA, 23. jūnijs - Sputnik. Situācija Eiropā ir sprādzienbīstama, nepieciešami konkrēti soļi tās deeskalācijai, konstatēja Krievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu, vēsta RIA Novosti.
"Situācija Eiropā kopumā ir sprādzienbīstama, un tas prasa konkrētus pasākumus tās deeskalācijai. Krievija jau ir ierosinājusi virkni pasākumu. Piemēram, runa bija par mācību rajonu attālināšanu no saskarsmes līnijas," viņš pastāstīja uzrunā IX Maskavas Starptautiskās drošības konferencē.
Maskavas panorāma - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Vladimira Putina raksts: Būt atklātiem, neskatoties uz pagātni
"Vēl vienu ierosinājumu satur Krievijas prezidenta paziņojums jautājumā par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu izvēršanas pasākumiem Eiropā," piebilda Šoigu.
NATO dalībvalstu militāro izdevumu palielināšana padara stabilu militārās konfrontācijas pastiprināšanos Eiropā, uzsvēra aizsardzības ministrs.
Ģenerālis atgādināja, ka NATO samits, kas aizritēja Briselē 14. jūnijā, apstiprināja: bloks transformējas no reģionālās alianses par globālu militāri politisku savienību, kura galvenais nospraustais uzdevums ir Krievijas un Ķīnas bremzēšana.
"Samitā pieņemtie lēmumi par dalībvalstu militāro izdevumu audzēšanu un kodolsavaldīšanas potenciāla pilnveidošanu uz ilgiem gadiem nostiprina militāro konfrontāciju Eiropā."
Министр обороны РФ Сергей Шойгу выступает на церемонии открытия VIII Московской конференции по международной безопасности - Sputnik Latvija
Sergejs Šoigu
Krievijas aizsardzības ministrs
KF aizsardzības ministrs norādīja: formālais dialogs, ko Brisele piedāvā turpināt Krievijas un NATO Padomes ietvaros, nemazina spriedzi divpusējās attiecībās. Turklāt vairākas Eiropas valstis atbalsta konflikta eskalāciju ar Krieviju.
Ziņu lente
0