Latvijā

Peldēties aizliegts: Titurgas ezerā fiksēts nopietns ūdens piesārņojums

CC BY 2.0 / Barn Images / Boat on a lakeЛодки на лесном озере в Латгалии
Лодки на лесном озере в Латгалии - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laboratorijas pētījumi liecina, ka ezeru Baložos piesārņojuši sadzīves notekūdeņi – peldēties ūdenstilpē nav droši.
RĪGA, 20. jūnijs - Sputnik. Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi SIA "Vides audits" laboratorijas rezultātus par ūdens kvalitāti populārākajās atpūtas vietās pie ūdens, raksta Tvnet.lv.
Ūdens analīžu rezultāti liecina, ka ūdens Daugavā novada teritorijā un Ķekavas upē ir tīrs un tajā var droši peldēties – paraugi atbilst prasībām. Taču Baložu pilsētā konstatēts sadzīves notekūdeņu piesārņojums Titurgas ezerā, tāpēc tur peldēties aizliegts.
Brīdinājuma zīmes tiks izvietotas abās atpūtas zonās pie Titurgas ezera.
Pašvaldības Īpašumu pārvaldes galvenā vides pārvaldniece Sigita Varika pastāstīja, ka ūdens paraugu noņemšanas brīdī ūdens tika vizuāli novērtēts kā labs, taču laboratoriskie izmeklējumi uzrādīja piesārņojumu.
Ņemot vērā šo situāciju, vides speciālisti šovasar pastiprināti veiks apsekošanu gan ūdens kvalitātei, gan saistībā ar iespējamiem piesārņotājiem. Situācija varētu mazliet uzlaboties, iestājoties vēsākam laikam ar lietu.
Купаться не рекомендуется - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Latvijā
Sinoptiķi par ūdens temperatūru Latvijas ezeros un upēs
Tomēr, lai ilgtermiņā risinātu ūdens kvalitātes problēmu Titurgas ezerā un novērstu neattīrītu kanalizācijas notekūdeņu ieplūdi, iedzīvotājiem - īpaši bijušās dārzkopības sabiedrības "Buras" individuālo māju īpašniekiem - ir jābūt atbildīgiem par savu māju sadzīves kanalizācijas apsaimniekošanu - aktīvāk un godprātīgāk jāveic krājrezervuāru asenizācija, kā arī jāpieslēdzas centrālajiem kanalizācijas tīkliem, kur tos pašvaldība ir izbūvējusi.
Pēc Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes pasūtījuma, SIA "Vides audits" laboratorija veikusi ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens.
Ziņu lente
0