Latvijā

Sinoptiķi par ūdens temperatūru Latvijas ezeros un upēs

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / Купаться не рекомендуется
Купаться не рекомендуется - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iestājoties vasarai, ūdens temperatūra Latvijas peldvietās paaugstinājās, drīz jau tā kļūs piemērota peldēšanai.
RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka 5. jūnijā ūdens temperatūra dažās Latvijas ūdenstilpēs sasniegusi +19 grādus.
Ūdens temperatūra jūrā +9..+14 grādi, vietām – galvenokārt Rīgas līča rietumu piekrastē – līdz +17 grādiem. Skultes ostā un daudzās citās Vidzemes piekrastes vietās ūdens temperatūra bija +9 grādi. Pēc centra datiem, vissiltākais ūdens ir posmā no Jūrmalas līdz Kolkai.
Piektdien, 4. jūnijā, ūdens temperatūra Jūrmalā, saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju paaugstinājās līdz +16.. +18 grādiem. Lielupē, Ventā, Daugavā, Aiviekstē ūdens iesilis līdz +15.. +19 grādiem. Speciālisti atzīmē, kā Latvijas upēs ūdens pakāpies virs +12 grādiem, bet ezeros no +14 līdz +19 grādiem.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā ik gadu aicina Latvijas iedzīvotājus izvēlēties atpūtai oficiālās pludmales. Ja tuvumā tādu nav, visdrošāk ir peldēt gar krastu, turklāt vēlams, lai krastā būtu cilvēki, kuri ārkārtas situācijas gadījumā var nākt palīgā. Nedrīkst peldēties pēc pārkaršanas saulē. Un, protams, atpūta pie ūdens nav savienojama ar alkohola vai jebkādu citu reibinošo vielu lietošanu.
Tāpat jāatceras, ka, ja kāds slīkst, pirmām kārtām ir jāizsauc glābēji, nevis jāmetas ūdenī un jācenšas palīdzēt. Ja cilvēks nolēmis glābt slīkstošo, tad ir rūpīgi un objektīvi jānovērtē savas prasmes, jo slīkstoši cilvēki parasti krīt panikā, ķeras aiz saviem glābējiem un velk viņus zem ūdens.
Дети купаются в море в Юрмале - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Latvijā
Latvijā jau iestājusies meteoroloģiskā vasara
Iepriekš Sputnik rakstīja, ka 2021. gadā Zilā karoga sertifikātu ieguva tikai trīspadsmit Latvijas pludmales. Pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts "Zilais karogs" apliecina, ka pludmale atbilst visiem 33 kritērijiem, kas vērtē ūdens kvalitāti, ekoloģisko pārvaldi, informēšanu un izglītošanu apkārtējās vides jautājumos, kā arī labiekārtošanu un apkalpošanas sfēru.
Šovasar "Zilais karogs" plīvos sekojošās peldvietās Latvijā:
Liepājas pilsētas Dienvidrietumu peldvieta
Liepājas pilsētas Peldvieta pie Stadiona
Liepājas pilsētas Beberliņu peldvieta
Rīgas pilsētas Vecāķu peldvieta
Rīgas pilsētas Vakarbuļļu peldvieta
Daugavpils pilsētas peldvieta Stropu Vilnis
Daugavpils pilsētas Stropu ezera peldvieta
Ventspils pilsētas pludmale
Jēkabpils pilsētas Radžu ūdenskrātuves peldvieta
Engures novada kempinga Abragciems peldvieta
Kuldīgas novada Mārtiņsalas peldvieta
Limbažu novada Lielezera peldvieta
Saulkrastu novada Centra peldvieta
Tāpat "Zilo karogu" piešķīra vienai Latvijas jahtu ostai – LSEZ jahtu ostai Liepāja Marina.
Ziņu lente
0