Pasaulē

Armēnija atteiksies no zīmola "konjaks"

© Pixabay / stevepbАлкоголь
Алкоголь - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji vēsta, ka no 2032. gada Armēnija pārtrauks ražot produkciju ar nosaukumu "konjaks".
RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Eiropas Savienība ieteikusi Armēnijai atteikties no alkoholiskās produkcijas marķēšanas ar "konjaka" nosaukumu. Piedāvājuma summa sastādīja 3 miljonus eiro. Armēnija piedāvājumu pieņēmusi, vēsta RIA Novosti.
Jautājums tika izskatīts Armēnijas valdībā.
Латвийские шпроты выживают в трудных экономических условиях - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2020
Lai izdzīvotu, vajadzīgs eksports, vajadzīga Krievija: vai rūpniecībai Latvijā ir nākotne
"Finansiālās vienošanās mērķis ir veicināt pakāpenisku un efektīvu ģeogrāfiskā nosaukuma "konjaks" izmantošanas pārtraukšanu armēņu produkcijai, kā arī palīdzēt Armēnijas rūpniecībai saglabāt savu konkurētspēju eksporta tirgos," teikts Armēnijas valdības nolēmumā.
Eiropas Savienība aizsargā brendu "konjaks" kā Francijas provinces nosaukumu. Mediji vēsta, ka no 2032. gada Armēnija pārtrauks ražot produkciju ar nosaukumu "konjaks".
Armēnijas valdība apstiprinājusi finansiālo vienošanos ar ES, kas paredz trīs miljonu eiro nodošanu Erevānai procesā ar mērķi pakāpeniski atteikties no ģeogrāfiskā nosaukuma "konjaks" armēņu alkoholiskajai produkcijai.
"Vienošanās paredzētā programma tiek finansēta no ES budžeta Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros. Kopējā vērtība – trīs miljoni eiro. Finansiālās vienošanās mērķis ir veicināt pakāpenisku un efektību ģeogrāfiskā nosaukuma "konjaks" izmantošanu armēņu produkcijai, kā arī palīdzēt Armēnijas rūpniecībai saglabāt savu konkurētspēju eksporta tirgos,"teikts valdības lēmumā, kura projektu iesniedza valsts ekonomikas ministrs Vāns Kerobjans.
Eiropas Savienības dalībvalstu karogi - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2017
Eiropas Savienība paplašināsies pēc Lielbritānijas izstāšanās
Cita starpā sadarbībā ar ES īstenotā programma paredz jauna nosaukuma izstrādi armēņu konjakam, tā reklāmu un mārketingu iekšzemes un tradicionālā eksporta tirgos.
Armēnijas Ministru kabinets atzīmēja, ka projekts tiek īstenots saskaņā ar Vienošanos par visaptverošām un paplašinātām partnerattiecībām ar ES.
Ziņu lente
0