Latvijā

Pavļuts neatbalsta obligātu vakcināciju

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании
Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija ir gatava informēt sabiedrību par visiem vakcinācijas aspektiem, piespiest cilvēkus vakcinēties pieļaujams tikai izņēmuma gadījumos.
RĪGA, 19. jūnijs - Sputnik. Obligāta vakcinācija ir nepareizs virziens, norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma".
Lai gan saslimstība Latvijā mazinās visās grupās un reģionos, vakcinācijas tempi, īpaši ja runa ir par pirmās potes saņemšanu, arī ir nopietni palēninājušies, turklāt nepotēti paliek daudzi seniori. Pedagogu vidū tikai puse saņēmusi vismaz vienu vakcīnas devu.
Iphone - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2021
Latvijā
Par iPhone katrs vakcinēsies: kā motivēs iedzīvotājus
Šonedēļ ministru prezidents Krišjānis Kariņš aicināja Veselības ministriju, Tieslietu ministriju un Operatīvās vadības grupu nopietni apsvērt iespēju veikt obligātu vakcināciju pret Covid-19 atsevišķu jomu darbiniekiem.
Pavļuts uzskata, ka Latvijas iedzīvotājus ir jāpārliecina vakcinēties, nevis jāpiespiež.
"Obligāta vakcinācija ir nepareizs virziens," viņš teica.
Ministrs norādīja, ka ir pieļaujami izņēmuma gadījumi, kad darba pienākumu dēļ ir nepieciešama obligāta vakcinēšanās, bet kopumā tai jābūt brīvprātīgai.
"Tomēr, pēc manām domām, sabiedrību ir jāturpina izglītot un pārliecināt par vakcinācijas nepieciešamību, jo tā nenotiek tikai viena indivīda interesēs, bet gan visas sabiedrības, it īpaši tas jāsaprot tiem profesiju pārstāvjiem, kuriem darba pienākumos ir jāstrādā ar citiem cilvēkiem," uzskata Pavļuts.
Pusaudži Soču pludmalē - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Latvijā
Pusaudžus Latvijā varētu vakcinēt bez vecāku piekrišanas
Pēc Pavļuta vārdiem, Veselības ministrijas galvenā mērķauditorija tagad ir "tā sabiedrības daļa, kas šaubās un ir neizlēmīgi".
Viņš atgādināja, ka koronavīruss Latvijā mazinās, taču ES mērogā "mūsu valsts ir to vidū, kur arvien ir samērā daudz saslimšanas gadījumu", un uzsver, ka nevajag nogaidīt ar vakcinēšanos, ja mēs vēlamies, lai 1. septembrī bērni dotos uz skolu un, piemēram, kafejnīcas varētu turpināt savu darbu.
"Vienīgais ceļš ir pārvarēt bažas, noticēt mediķiem un zinātnei un vakcinēties pret Covid-19," norādīja ministrs.
Īpaša uzmanība tiek pievērsta trim grupām - senioriem, skolotājiem un mediķiem.
Вакцина AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 30.05.2021
Vācu zinātnieki konstatējuši trombu veidošanās iemeslu pēc AstraZeneca un J&J vakcīnām
"Arī mediķis ir tikai cilvēks, kuram ir pieejama dažāda informācija par vakcinēšanos, tostarp viltus ziņas. Tālab mediķiem tiks nodrošināta plašāka informācija par vakcinēšanos, tiks rīkoti semināri. Tāpat plānots tikties ar ģimenes ārstiem, lai mēģinātu skaidrot, kāpēc seniori Latvijā samērā kūtri vakcinējas pret Covid-19, kā arī tiks vairāk strādāts ar izglītības iestādēm, lai pārliecinātu pedagogus par nepieciešamību vakcinēties pret Covid-19," norādīja ministrs.
Ziņu lente
0