Latvijā

Latvijas aizsardzības ministrs atzīst, ka Latvijā ir augsti spiegošanas riski

Artis Pabriks - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spiegi ir visur, turklāt dažādas valstis interesējas par notiekošo Latvijā, norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks, taču nav skaidrojis, kas tieši interesē visus.
RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Latvija ir gards kumoss dažādu valstu spiegiem, uzskata valsts aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Komentējot Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona lietu, kas tiek turēts aizdomās par spiegošanu Krievijas labā, ministrs paziņoja, ka spiegošana Latvijā notiek visos līmeņos. Turklāt, pēc viņa vārdiem, spiegošanas riski ir augsti un tas ir "jāņem vērā amatpersonām un citiem pilsoņiem".
Суд Видземского предместья Риги - Sputnik Latvija, 1920, 26.12.2020
Viedoklis
Taisnās tiesas degradācija Latvijā: gada rezultāti
"To nevajag aizmirst, tas nav nekāds joks. Tas notiek visos līmeņos," uzsvēra Pabriks.
Spiegošanas lieta bez detaļām
Atgādinām, ka Valsts drošības dienests norāda, ka Jāņa Ādamsona lietā ir 43 epizodes, bet kas tās ir par epizodēm sabiedrībai nav zināms.
Pieejas valsts noslēpumam deputātam nav un viņš pats uzsver, ka viņam nav ne mazākās nojausmas, ka viņam tiek inkriminēts.
Tomēr piektdien, 11. jūnijā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu piemērot Ādamsonam drošības līdzekli — apcietinājumu.
Vēlāk kļuva zināms, ka 1963. gadā dzimis Krievijas pilsonis G.V. Silonovs 9. jūnijā bija aizturēts Rīgas lidostā. Ārlietu ministrijā paziņoja, ka viņu aizturēja "kriminālprocesā, kas atrodas Valsts drošības dienesta lietvedībā"
Конгресс партии Согласие. Нил Ушаков - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2020
Latvijas prokuratūra lūdz Eiropas Parlamentu atcelt Ušakova deputāta imunitāti
Saeimas deputāte Regīna Ločmele intervijā "Baltkom" radio izteica savu pieņēmumu par Ādamsona aizturēšanas iemesliem.
Ločmele uzskata, ka Ādamsonam izvirzītās apsūdzības var tikt saistītas ar to, ka viņš aktīvi kritizēja Latvijas valdību un runāja par tās saikni ar mafijas grupējumiem.
Eiroparlamentārietis, partijas "Saskaņa" loceklis Nils Ušakovs, komentējot Ločmeles paziņojumu savā Facebook lapā, uzrakstīja: "Ļoti reālistiska versija".
Ziņu lente
0