Latvijā

Krievijas pilsoni aizturēja lidostā "Rīga" un apcietināja uz diviem mēnešiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународный аэропорт Рига
Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļuvis zināms Latvijā apcietinātā Krievijas pilsoņa uzvārds: viņa aizturēšanas iemesls joprojām nav atklāts. Tika ziņots vien, ka viņu aizturēja kriminālprocesā ietvaros, kas atrodas Valsts drošības dienesta lietvedībā.
RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Trešdien, 16. jūnijā, kļuva zināms par Krievijas pilsonības aizturēšanu Latvijā. Ceturtdien, 17. jūnijā, tika noskaidrots viņa vārds un apcietināšanas laiks, vēsta RIA Novosti.
Latvijas Ārlietu ministrija paziņojusi Krievijas vēstniecībai par Krievijas pilsoņa aizturēšanu.
Tika ziņots, ka 1963. gadā dzimis Krievijas pilsonis G.V. Silonovs 9. jūnijā bija aizturēts Rīgas lidostā. Tiesa nolēmusi apcietināt viņu uz diviem mēnešiem.
Saskaņā ar vēstniecības sniegto informāciju, radinieki un advokāts sazinās ar arestēto.
Artis Pabriks - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Latvijā
Latvijas aizsardzības ministrs atzīst, ka Latvijā ir augsti spiegošanas riski
Apcietinājuma iemesls netika paziņots. Taču iepriekš ziņots, ka šī aizturēšana var būt saistīta ar Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona ("Saskaņa") lietu, kas tiek turēta aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.
Krievijas vēstniecībā Latvijā tika vērsta uzmanība, ka Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas konsulārā konvencija paredz, ka "Ja kāds nosūtītājvalsts pilsonis arestēts konsulārā apgabala teritorijā, uzņēmējvalsts kompetentas institūcijas nekavējoties, vismaz četru diennakšu laikā, paziņo par to nosūtītājvalsts konsulārai iestādei."
Taču diplomātiskajā pārstāvniecībā norada, ka noteiktajā termiņā netika saņemts neviens oficiālais paziņojums no Latvijas puses. Krievijas vēstniecība jau nosūtījusi Latvijas Ārlietu ministrijai notu ar lūgumu sniegt informāciju par Silonova aizturēšanu, kā arī paziņot viņa uzturēšanās vietu.
Latvijas Ārlietu ministrija konstatē, ka pagaidām tika "apstiprināts Krievijas pilsoņa aizturēšanas fakts kriminālprocesā, kas atrodas Valsts drošības dienesta lietvedībā".

Ādamsona lieta

Atgādinām, ka Valsts drošības dienests norāda, ka Jāņa Ādamsona lietā ir 43 epizodes, bet kas tās ir par epizodēm sabiedrībai nav zināms.
Заседание Сейма Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2021
Latvijā
Saeima izdod deputātu no "Saskaņas" apcietināšanai saistībā ar spiegošanu
Pieejas valsts noslēpumam deputātam nav un viņš pats uzsver, ka viņam nav ne mazākās nojausmas, ka viņam tiek inkriminēts.
Tomēr Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu piemērot Ādamsonam drošības līdzekli — apcietinājumu.
Ziņu lente
0