Latvijā

Grūti izteikt domu līdz galam: ministrs solīja ievērot "mutes disciplīnu"

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Гатис Эглитис
Гатис Эглитис - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoreiz ministram Gatim Eglītim nācās sniegt paskaidrojumus Saeimā par savu paziņojumu, ka koalīcija primāri rūpēsies par "savām" pašvaldībām.
RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Jaunā labklājības ministra Gata Eglīša ieraksts tviterī par to, ka "naudas plūsmas kontrolēs četras koalīcijas partijas (Nacionālā apvienība, JKP, "Jaunā Vienotība" un "Attīstībai/Par!"), kas primāri rūpēsies par savām pašvaldībām", sacēla sašutuma vilni. Uz šādu paziņojumu nekavējoties reaģēja opozīcija, pieprasot ministra atkāpšanos un paskaidrojumus. 16. jūnijā Eglītim nācās sniegt paskaidrojumus Saeimas Pieprasījumu komisijā, ziņo TV3.
Ar šo neveiksmīgo formulējumu šajā tvītā… un neveiksmīgais formulējums tādēļ, ka ir ierobežots, teiksim tā, "Twitter" formāts, cik tās zīmes. Līdz ar to ir grūti izteikt, teiksim, to domu līdz galam.
Гатис Эглитис - Sputnik Latvija
Gatis Eglītis
Labklājības ministrs, JKP
Kā apgalvo ministrs, patiesībā viņš centās piesaistīt uzmanību praksei, ko īstenojušas iepriekšējās valdības.
"Tas bija jo īpaši redzams iepriekšējās valdībās, kur vairāk bija pārstāvēta arī ZZS. Man šajā ziņā pat liekas mazliet varbūt komiski, ka viņi par šo visskaļāk iestājas, it kā nezinātu, kāda ir bijusi tā prakse agrāk," pauda Eglītis.
Šāds izskaidrojums neapmierināja ZZS, kas apsūdzēja ministru melos.
"Šobrīd arī Eglīša kungs turpina runāt aplamības, jo Eiropas fondos notiek sacensība. Nevis izdala naudu pēc konkrētas vietas, bet pēc sacensības, kurš iesniegs labāko projektu, kurš būs spējīgs to līdzfinansēt," sacīja ZZS deputāts Uldis Augulis.
Eglītis  - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Latvijā
Nepadomāja: prezidents skaidroja skandalozu ministra tvītu
Pēc ministra un opozīcijas apmaiņas ar replikām ministrs tomēr apsolīja turpmāk būt piesardzīgāks.
"Es jau esmu atvainojies par šo tvītu, un es varu atvainoties arī šodien. Un skaidrs, ka turpmāk uzmanīgi, daudz uzmanīgāk izturēšos pret publisko komunikāciju. Un, protams, arī šāda veida tvīti, es domāju, ka tie neatkārtosies," teica Eglītis.
Saeimas Ētikas komisija jau izteica Eglītim brīdinājumu, kad viņš vēl bija deputāts. Savukārt opozīcijas piedāvājums izteikt ministram neuzticību tika noraidīts ar valdošās koalīcijas balsu vairākumu.
Ziņu lente
0