Pasaulē

Insider: eksperti ASV tur aizdomās Krieviju par amerikāņu pabalstu nolaupīšanu

© Sputnik / Михаил Кутузов / Pāriet pie mediju bankasASV dolāri
ASV dolāri - Sputnik Latvija, 1920, 16.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti stāsta, ka ASV līdzekļi nozagti ar viltotu bezdarba pabalsta iesniegumu palīdzību, nolaupot personas datus un izvedot līdzekļus ārpus valsts.
RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. ASV zaudējušas aptuveni 400 miljardus dolāru viltotu bezdarba pabalsta pieteikumu dēļ. Lielākā daļa naudas esot nonākusi pie noziedzniekiem no Krievijas, Nigērijas un Ķīnas. Par to, atsaucoties uz ekspertiem krāpšanās apkarošanas nozarē, stāsta izdevums Insider, vēsta RIA Novosti
ГУМ-авторалли - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2019
Krāpnieki no Baltijas valstīm piemānīja retro automobiļu cienītājus ASV
Kompānijas "ID.me" vadītājs Bleiks Holls (kompānija nodarbojas ar krāpšanās novēršanu) izdevumam paziņoja, ka līdzekļi nolaupīti ar viltotu bezdarba pabalsta pieteikumu palīdzību. Pēc Insider dariem, ļaundari bieži zod svešus personas datus, lai saņemtu pabalstus. Pēc tam viņi ar vidutāju palīdzību noņem naudu no konta un nosūta uz ārzemēm.
Kompānijas "Lexis Nexis Risk Solutions" vadītājs Heivuds Talkovs apgalvo, ka no ASV izvesti vismaz 70% nolaupīto līdzekļu. Pie tam, pēc viņa vārdiem, noziegumos iesaistītās noziedzīgās grupas "neapšaubāmi rīkojas ar valdības atbalstu". Savu pieņēmumu eksperts nekādi nepamatoja.
Денежные купюры США - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2021
Viedoklis
Kritiskais līmenis: ASV valsts parāds pārsniedzis ekonomikas apjomu
Šī gada martā Kongress apstiprināja prezidenta Džo Baidena ierosināto "American Rescue Plan" par 1,9 triljoniem dolāru. Lielākā daļa ir sociālā palīdzība: tiešas izmaksas pilsoņiem, bezdarba pabalstu celšana līdz septembrim, subsīdijas mājokļa īrei, programmas SNAP papildu finansējums produktu iegādei. Turpat ir arī nodokļu atrēķinu paplašināšana, līdzekļi skolām, biznesa stimulēšana. Gandrīz 20 miljardi atvēlēti vakcinācijai, vēl 50 miljardi – koronavīrusa infekcijas testiem.
Ziņu lente
0