Krāpnieki no Baltijas valstīm piemānīja retro automobiļu cienītājus ASV

© Sputnik / Vitaly BelousovГУМ-авторалли
ГУМ-авторалли - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas, Latvijas un Somijas specdienesti palīdzēja FIB aizturēt krāpnieku grupu, kuri īstenojuši liela mēroga afēru ASV.

RĪGA, 14. februāris – Sputnik. Desmit Baltijas valstu piederīgajiem izvirzītas apsūdzības par krāpniecību un naudas atmazgāšanu lielos apmēros, vēsta Ņujorkas Dienvidu apgabala prokuratūras mājaslapa.

Lietuvā, Latvijā, Somijā un ASV tika aizturēti Mārtiņš Apškalns, Pāvels Berncs, Jānis Berns, Raitis Grigorjevs, Sergejs Logins, Diāna Maksimoviča, Agris Petrovs, Igors Pirins, Valters Volksons un Vladislavs Zapoļskijs.

"Tiek uzskatīts, ka apsūdzētie izmantojuši plašu fiktīvu pārdevēju un retro automobiļu kolekcionāru tīklu, lai piekrāptu klientus. Domājot, ka pārskaita naudu par retas klases automobiļa iegādi, upuri patiesībā sūtīja milzīgas summas viltus transporta kompānijām, kuras, saskaņā ar izmeklēšanas versiju, kalpoja apsūdzētājiem par naudas izspiešanas instrumentu no lētticīgiem klientiem," - tiek minēti paziņojumā prokurora Džefrija S. Bermana vārdi.

Interneta krāpnieki. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Vairāk nekā 200 austrāliešus piekrāpuši interneta darboņi no Latvijas

Viņš pateicās Latvijas, Lietuvas un Somijas policijai par to, ka krāpnieku karjera ir beigusies.

Pēc FIB direktora palīga Viljama Svīnija-jaunāka sacītā, "šīs afēras upuri ne vien ticēja, ka saņems to, par ko ir samaksājuši, bet bieži vien arī bijuši spiesti turpināt izmaksāt kredītu par mašīnas iegādi, kuru viņi tā arī neieraudzīja".

Tāpat viņš atzīmēja, ka FIB Organizētās noziedzības apkarošanas nodaļa Eiropas un Āzijas valstīs nekad nespētu aizturēt noziedzniekus bez Lietuvas, Latvijas un Somijas kolēģu palīdzības.

Katram no apsūdzētajiem izvirzīta apsūdzība sazvērestībā ar krāpniecības un bankas afēru īstenošanas nolūku, kura paredz maksimālo sodu līdz 30 gadiem cietumsoda. Turklāt, vienam no aizdomās turamajiem šajā lietā izvirzīta apsūdzība sazvērestībā ar naudas atmazgāšanas nolūku, kas paredz maksimālo sodu līdz 20 gadiem cietumā.

Ziņu lente
0