Krievijā

Latvijas studentiem būs vienkāršāk saņemt uzturēšanās atļauju Krievijā

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasАбитуриенты перед очными прослушиваниями у нового учебного корпуса ГИТИСа
Абитуриенты перед очными прослушиваниями у нового учебного корпуса ГИТИСа - Sputnik Latvija, 1920, 15.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Termiņuzturēšanās atļaujas ārvalstu studentiem Krievijā tiks noformētas visam studiju periodam uzreiz, nevis uz trim gadiem, kā līdz šim.
RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Krievijas valdība iesniegs Valsts domē likumprojektu par pagaidu uzturēšanās atļauju izsniegšanu vienkāršotā kārtībā ārvalstu studentiem, liecina informācija Ministru kabineta vietnē.
"Ārvalstu studentiem būs vienkāršāk saņemt pagaidu uzturēšanās atļaujas un noformēt uzturēšanās atļaujas Krievijā. atbilstošais likumprojekts apstiprināts valdības sēdē 10. jūnijā. Tuvākajā laikā tas tiks iesniegts Valsts domē," teikts paziņojumā.
Runa ir par ārvalstu pilsoņiem, kuri studē Krievijas valsts augstskolās vai nodarbojas ar zinātnisko darbību. Likumprojekts paredz, ka pagaidu uzturēšanās atļaujas šiem studentiem tiks noformētas visam studiju laikam uzreiz, nevis uz trim gadiem, kā līdz šim. Turklāt trīs gadus pēc studiju beigām šie studenti varēs saņemt uzturēšanās atļauju atvieglotā kārtībā.
Piedāvātais risinājums ļaus atbrīvot studentus un pašas augstskolas no nepieciešamības šķiest laiku lieku dokumentu noformēšanai.
Iepriekš vēstīts, ka ārvalstu studenti Krievijā varēs pretendēt uz grantiem. Šādu iniciatīvu izvirzījusi Krievijas Izglītības ministrija. Atbilstošā lēmuma projekts jau sagatavots un iesniegts apspriešanai.
Студенты на лекции - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2021
Krievijā
Viss iekļauts: Krievija ieviesīs grantus ārvalstu studentiem
Grants paredz transporta izdevumu kompensāciju, ikmēneša papildu stipendiju iztikas minimuma apmērā, ko noteicis KF subjekts, kurā students mācās, papildu medicīniskās apdrošināšanas polises iegādi un dzīvi kopmītnēs.
Dokuments paredz, ka uz ikgadējiem grantiem varēs pretendēt studenti no NVS, Baltijas valstīm, Gruzijas, Abhāzijas un Dienvidosetijas.
Pretendentiem tiek izvirzīti vairāki noteikumi: viņiem jābūt skolu olimpiāžu vai maģistru olimpiāžu uzvarētājiem vai laureātiem noteiktajā mācību gadā, viņus atlasījušas Krievijas izglītības iestādes studijām Krievijas valdības kvotas ietvaros bakalauriāta, specialitātes, maģistratūras programmās krievu valodā bez nepieciešamības apgūt papildu vispārizglītojošo programmu, kas nodrošina ārvalstu student sagatavošanu pamata profesionālo izglītojošo programmu apgūšanai krievu valodā".
Projekts paredz saistīt grantu izmaksas ar studenta sekmēm.
Ziņu lente
0