Krievijā

Viss iekļauts: Krievija ieviesīs grantus ārvalstu studentiem

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasСтуденты на лекции
Студенты на лекции - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Izglītības un zinātnes ministrija publicējusi lēmuma projektu tiesisko aktu portālā – patlaban sākusies sabiedriska diskusija par dokumentu.
RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik, Marija Naumenko. No 2022. gada 500 ārvalstu studenti no bijušajām PSRS republikām varēs pretendēt uz grantiem, kas segs lielu izdevumu daļu. Runa ir par pilsoņiem, kas iekļuvuši Krievijas valdības kvotā bezmaksas studijām Krievijas augstskolās.

Izdevumi, ko segs grants

Ikgadējo braucienu no savas valsts uz studiju vietu un atpakaļ pēc sekmīgi nokārtotiem starpposma eksāmeniem.
Papildu medicīniskās apdrošināšanas polise.
Izdevumi par dzīvi augstskolas kopmītnē.
Papildu ikmēneša stipendija (līdztekus augstskolas nodrošinātajai stipendijai).
Brauciena izdevumu apmaksai studentiem jāiesniedz lidmašīnas, vilciena vai sauszemes transporta biļetes un dokuments, kas apstiprina robežas šķērsošanu.
Papildu stipendijas summa būs atbilstoša iztikas minimuma līmenim Krievijas subjektā, kur studens mācās. Piemēram, Maskavā tas sasniedz 18 029 rubļus, Voroņežā - 9689 rubļus, bet Novosibirskā – 12 785 rubļi.
Visas izmaksas būs atkarīgs no studenta sekmēm. Saņemot vērtējumu "neapmierinoši" vai "apmierinoši" vienā vai vairākos mācību priekšmetos, students var zaudēt dažas izmaksas.

Kā saņemt grantu

Granti tiek piešķirti NVS valstu, Baltijas valstu, Gruzijas, Abjāzijas un Dienvidosetijas pilsoņiem. Līdzekļi no Krievijas budžeta tiks piešķirti bakalauriāta, specialitātes un maģistratūras programmām.
Šajā mācību gadā jāizcīna uzvara vai apbalvojums Krievijas kompetento iestāžu atzītā olimpiādē skolēniem un maģistriem.
Студенты на лекции - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2021
Latviešu valoda piebeidz biznesu Latvijā? Kā valoda apdraud uzņēmējdarbību
Vēl viens kritērijs – pietiekamas krievu valodas zināšanas, lai būtu iespējams nekavējoties sākt studijas krievu valodā bez papildu kursiem.
Krievijas valdības kvota studijām Krievijas augstskolās šogad sasniegusi 18 tūkstošus cilvēku. 2022. gadā tā pieaugs līdz 23 tūkstošiem, bet no 2023. gada – 30 tūkstošiem abiturientu.
Grantu sistēmu ārvalstu studentiem iepriekš ierosināja ieviest Krievijas Neatkarīgo Valstu Sadraudzības, ārzemēs dzīvojošo tautiešu lietu un starptautiskās
Ziņu lente
0