Politika

Putins nosaucis nosacījumus, kas ļaus nosaukt sarunu ar Baidenu par veiksmīgu

© POOL / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins
Vladimirs Putins  - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja par galvenajām tēmām, ko viņš plāno apspriest ar ASV prezidentu Džozefu Baidenu. Ja izdosies izveidot mehānismus darbam noteiktajos virzienos, tad tikšanos varēs nosaukt par veiksmīgu.
RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Krievijas un ASV prezidentu Vladimira Putina un Džozefa Baidena pirmā tikšanās ir plānota 16. jūnijā. Divu valstu līderi tiksies Ženēvā.
Tikšanās vieta – Villa La Grange ir ļoti skaista. Bet vai lieliska ainava varēs veicināt divu līderu konstruktīvo dialogu, jo sarunā prezidentiem būs jāskar visai asas tēmas. Putins pastāstīja, kādas.
Заместитель министра иностранных дел РФ Сергей Рябков - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2021
Krievijā
Krievijas ĀM pastāstīja, ko Maskava gaida no tikšanās ar Baidenu
Pēc Putina vārdiem, vairāki jautājumi interesē abas puses: stratēģiskā stabilitāte, reģionālie konflikti, tai skaitā Lībijā un Sīrijā, "rūpes par ekoloģiju kopumā, globālajā nozīmē" un kiberdrošība. Turklāt kiberdrošības jautājumu Putins nosauca par vienu no svarīgākajiem, jo "veselu sistēmu atslēgšana noved pie smagām sekām", vēsta RIA Novosti.
Krievijas līderis uzsvēra, ka, ja pēc sarunām Krievija un ASV varēs izveidot darba mehānismus visos virzienos, tad būs iespējams teikt, ka tikšanās noritēja veiksmīgi.
"Ir, par ko runāt. Pastāv tādas vispārīgas tēmas. Un, ja mēs pēc tikšanās izveidosim darba mehānismus visos virzienos, man šķiet, ka tas būtu labi, tad varētu teikt, ka tikšanās noritēja veiksmīgi," teica Putins intervijā.
Turklāt Krievijas prezidents atzīmēja, ka Baltajam namam ir līdzīgs viedoklis.
Tajā pašā laikā Putins brīdināja, ka nav vērts rēķināties ar negatīvās retorikas samazināšanos pirms tikšanās – tā vienmēr notiek šādos gadījumos, lai nodrošinātu labvēlīgu situāciju. Tā ir profesionāla pieeja.
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве, 2011 - Sputnik Latvija, 1920, 27.05.2021
Politika
"Putins viņu apēdīs". Amerikāņi prognozē Baidena izgāšanos sarunā ar Putinu
Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrijā paziņoja, ka Maskava sagaida, ka Krievijas un ASV prezidentu Vladimira Putina un Džo Baidena tikšanās veicinās kustību uz priekšu stratēģiskās stabilitātes jautājumā.
Krievijas Federācijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs pauda cerību, ka pēc samita "izdosies vismaz nodrošināt attiecības ar ASV stabilizāciju".
Ziņu lente
0