Merkele un Baidens apsprieda Ukrainu "Ziemeļu straumes 2" fonā

© AP Photo / Francisco SecoКанцлер Германии Ангела Меркель выступает в Европарламенте в Брюсселе
Канцлер Германии Ангела Меркель выступает в Европарламенте в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas Ministru kabinets apliecināja, ka Berlīnes un Vašingtonas pārrunas gāzesvada jautājumā turpināsies tuvākajā laikā.
RĪGA, 13. jūnijs - Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele pastāstīja, ka G7 samita ietvaros tikusies ar ASV prezidentu Džo Baidenu. Puses īsumā apsprieda projektu "Ziemeļu straume 2", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.
"Mēs īsumā apspriedām arī "Ziemeļu straumi 2". Jūs zināt, ka notiek pārrunas ar ASV valdību un federālās valdības ekspertiem. Uzskatu, ka esam uz pareizā ceļa, mums abiem ir būtiski, lai Ukraina arī turpmāk būtu partneris dabasgāzes tranzītā," Merkele apliecināja žurnālistiem.
Vācijas Ministru kabinets apliecināja, ka Berlīnes un Vašingtonas pārrunas gāzesvada "Ziemeļu straume 2" jautājumā turpināsies tuvākajā laikā. Valsts ārlietu ministrs Haiko Māss paziņoja, ka augusta vidū Vācija sagaida konkrētus rezultātus šajā jautājumā.
Погребинский о Северном потоке - 2: пойдет ли Украина на провокации и теракты? - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2021
Video
Politologs par "Ziemeļu straumi 2": Ukraina izšķirsies par provokācijām un teroraktiem?
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņoja, kas ASV cenšas panākt no Vācijas "automātiskus" pasākumus pret "Ziemeļu straumes 2" darbības sekām. Viņš atzīmēja, ka ASV joprojām centīsies panākt, lai gāzesvads nedarbotos un Vašingtona aktīvi diskutē ar Vāciju, "lai paskatītos, kas ir jāizdara", lai kompensētu Kijevas iespējamos tranzīta zaudējumus.
Iepriekš Baltais nams konstatēja, ka būs grūti kavēt gāzesvada būvdarbus, jo tas ir jau gandrīz gatavs. 20. maijā ASV paziņoja, ka atteikušās no sankcijām pret kompāniju "Nord Stream 2 AG", kas strādā pie projekta. Taču vēlāk ASV vērsa sankcijas pret Krievijas organizācijām un kuģiem gāzesvada projekta ietvaros.
Газодобывающее предприятие компании «Укргаздобыча» во Львовской области - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Viedoklis
ASV, Krievija un Eiropa sazvērējušās pret Ukrainu
Krevijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs intervijā portālam RIA Novosti paziņoja, ka ASV izteikumi par iespējamo zaudējumu kompensāciju Kijevai neieteikmēs Maskavas viedokli, un projekts tiks īstenots.
Ziņu lente
0