Pasaulē

"Azov" dibinātājs pastāstīja, kā Protasevičs "karojis" par Ukrainu

© Sputnik / Александр Максименко / Pāriet pie mediju bankas"Azov"
Azov  - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Augstākās rada bijušais deputāts, nacionālistiskā pulka "Azov" dibinātājs uzskata, ka Ukrainai vajadzētu nekavējoties piešķirt pilsonību visiem baltkrieviem, kuri piedalījušies karadarbībā Donbasā un atbalstīt pretošanos Baltkrievijā.
RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Ukrainas bruņotā formējuma "Azov" dibinātājs, Ukrainas Augstākās rada bijušais deputāts Andrejs Biļeckis, pret kuru Krievijā ierosināta krimināllieta, atbildējis Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko, kurš sniedza informāciju par Minskā aizturēto Romanu Protaseviču – viņa biogrāfijā ir fakti par dalību karadarbībā Donbasā. Lukašenko apliecināja, ka Protasevičs "nogalinājis cilvēkus brālīgajā Ukrainā".
"Uzreiz salikšu visus punktus uz "i". Jā, Romans patiešām kopā ar "Azov" un citām armijas vienībām cīnījās pret Ukraians okupāciju. Viņš bija kopā ar mums Širokino, kur tika ievainots. Taču viņš ir žurnālists, tāpēc viņa ierocis bija vārds, nevis automāts," Biļeckis apgalvoja rakstā interneta izdevumam "Ukrainskaja pravda".
Высаженный из самолета в Минске Протасевич признал, что сеял хаос - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2021
Video
Sēja haosu: no lidmašīnas Minskā izsēdinātais Protasevičs atzinis nodarījumus
Pēc viņa domām, Ukrainas valdībai vajadzētu nekavējoties piešķirt pilsonību visiem baltkrieviem, kuri piedalījušies karadarbībā Donbasā un atbalstīt pretošanos Baltkrievijā.
Romans Protasevičs ir Telegram-kanāla Nexta dibinātājs (Baltkrievijā tas atzīts par ekstrēmistisku). Viņš lidoja ar Ryanair reisu no Atēnām uz Viļņu, kas pēc ziņojuma saņemšanas par spridzekli gaisa kuģī, veica ārkārtas nosēšanos Minskas lidostā. Izrādījās, ka ziņa par spridzekli ir melīga.
Žurnālistu aizturēja dokumentu pārbaudes laikā. Baltkrievijā pret viņu ierosināta krimināllieta saskaņā ar vairākiem pantiem, arī par masu nekārtību organizēšanu. Viņam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.
Minskas lidosta, foto no arhīva - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
"Mani ir iegāzuši". Protasevičs dod mājienus par savu nelabvēli
Kopā ar Protaseviču Minskā aizturēta arī Krievijas pilsone Sofija Sapega. Krievijas Ārlietu ministrija informēja, ka viņu tur aizdomās par kriminālnoziegumiem Baltkrievijā 2020. gada augustā un septembrī.
Ziņu lente
0