Video

Sēja haosu: no lidmašīnas Minskā izsēdinātais Protasevičs atzinis nodarījumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīnas ārkārtas nosēšanās laikā aizturētais Romans Protasevičs paziņoja, ka pēc viņa aicinājumiem Baltkrievijā sākušās nokontrolējamas nekārtības.
Romans Protasevičs paziņoja, ka aptvēris, kādas sekas nesuši viņa aicinājumi sākt protestus Baltkrievijā. Pēc tiem "ielās sākās nekontrolējamas nekārtības, trīs dienas Minska dzīvoja haosā," teica Telegram kanāla NEXTA bijušais redaktors. Baltkrievijā šis kanāls atzīts par ekstrēmistisku.
"Kad man parādīja dokumentus, es tūlīt un pilnā apjomā atzinu savu vainu," uzsvēra Protasevičs.
Protasevičs lidoja ar reisu no Atēnām uz Viļņu, kas veica ārkārtas nosēšanos Minskā pēc informācijas par spridzekli lidmašīnā. Dokumentu pārbaudes laikā Protasevičs aizturēja dokumentu pārbaudes laikā, un viņš nonāca izmeklēšanas izolatorā.
Национальный аэропорт Минск - Sputnik Latvija, 1920, 27.05.2021
Viedoklis
Noķēra uz ēsmas? Blogeri Protaseviču varēja nodot viņa saimnieki
Situācija Baltkrievijā saasinājās pagājušā gada augustā pēc prezidenta vēlēšanām, kurās uzvarēja valsts vadītājs Aleksandrs Lukašenko. Opozīcija neatzina balsošanas rezultātus, valstī sākās vērienīgi protesti. Dažus mēnešus vēlāk akcijas norima, daļa opozīcijas aktīvistu tika aizturēti – viņi apsūdzēti par nacionālās drošības apdraudējumu. Daļa pametusi Baltkrieviju.
Ziņu lente
0