Krievijā

KF Tiešo investīciju fonda direktors pastāstīja par "Sputnik V" pētījumiem ES

© Sputnik / Тимур Батыршин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Covid-19 vakcīna "Sputnik V"
Krievijas Covid-19 vakcīna Sputnik V - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā izstrādātā preparāta reģistrācijas laiks ir atkarīgs no Eiropas zāļu aģentūras. Krievijas tiešo investīciju fonda vadītājs pauda cerību, ka darba process nebūs politizēts.
RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Eiropas zāļu aģentūra (EMA) Krievijā izstrādātās vakcīnas Covid-19 profilaksei "Sputnik V" pētījumu laikā nav fiksējusi kritiskas piezīmes ne ražošanas, ne klīniskajā aspektā, pastāstīja KF Tiešo investīciju fonda direktors Kirils Dmitrijevs brīfingā Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma (SSEF) ietvaros, vēsta RIA Novosti.
Viņš pievērsa uzmanību organizācijas tehnisko speciālistu profesionālajam darbam.
Ампула с российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Nariškins pastāstīja, kāpēc ES ieilgst vakcīnas "Sputnik V" reģistrācija
"Mēs gribētu nošķirt EMA tehniskās nodaļas darbu, kas pagaidām nav fiksējusi būtiskas kritiskas piezīmes, un virkni politisko izteikumu, ko vērojam pret "Sputnik V" organizētās dezinformācijas kampaņas ietvaros," paziņoja KTIF vadītājs.
Viņš uzsvēra, ka Krievijas preparāta reģistrācijas laiks ir atkarīgs no aģentūras. Dmitrijevs pauda cerību, ka darba process nebūs politizēts.
Krievijas Veselības ministrija 2020. gada augustā reģistrēja "Sputnik V" – pirmo vakcīnu pasaulē Covid-19 profilaksei, ko izstrādājis Gamaleja vārdā nosauktais EMZPC. Preparātu atļauts pielietot jau 66 valstīs.
"Sputnik V" izstrādāts uz pārbaudītās un labi izpētītās cilvēka adenovīrusa vektoru platformas. Tā efektivitāte sastāda 97,6%, saskaņā ar datiem par 3,8 miljoniem vakcinēto Krievijas iedzīvotāju. Šis rādītājs ir augstāks nekā medicīnas žurnāla The Lancet publicētie dati (91,6%), iepriekš informēja Gamaleja EMZPC.
Российская вакцина от COVID-19 Спутник V - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Kāpēc vakcīna "Sputnik V" izdevusies efektīva – virusologa atbilde
No 4. marta sāka preparāta pakāpeniskās ekspertīzes procedūra EMA – organizācijas kompetencē ietilpst vakcīnu preparātu reģistrācija lietošanai ES tirgū. Iepriekš EMA pauda cerību, ka varēs publiskot "Sputnik V" vērtēšanas grafiku pēc inspekcijas pārbaudēm Krievijā.
Sanktpēterburgas starptautiskais ekonomikas forums (SSEF) šogad notiek 2.-5. jūnijā.
Ziņu lente
0