Politika

ASV stāsta par upuri, par ko Baidens "izšķīries Putina dēļ

© AFP / J. SCOTT APPLEWHITEASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Analītiķis uzskata, ka ASV prezidents Džo Baidens jau pasniedzis Krievijai vairākas "dāvanas".
RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Džo Baidens esot upurējis ASV intereses Vladimira Putina dēļ un pārvērties par Kremļa "izsūtāmo puiku", uzskata amerikāņu analītiķis Toms Rogans, kurš iepriekš jau vairākkārt izcēlies ar Krievijai naidīgiem izteikumiem, vēsta RIA Novosti.
Флаги России и США - Sputnik Latvija, 1920, 28.05.2021
Politika
Politologs par Putina un Baidena tikšanos
"Mēs redzam, kā Baidens iztop Putinam," viņš apgalvo savā rakstā Washington Examiner.
Rogana ieskatā, ASV prezidents jau pasniedzis Krievijai vairākas "dāvanas": piemēram, atteicies vērst sankcijas pret gāzesvada "Ziemeļu straume 2" operatoru, anulējis atļauju ASV naftas kompānijas "Delta Crescent Energy" darbam Sīrijas ziemeļaustrumos. Pēdējais lēmums, pēc analītiķa domām, arī pieņemts par labu Krievijai.
"Vietējās kurdu un arābu valdības vairs nesaskatīs ASV savu partneri un saskarsies ar lielu spiedienu, lai ielaistu viņu vietā Krieviju," raizējas analītiķis.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Politika
Putins un Baidens tiksies Ženēvā
Līdztekus visam pārējam, raksta Rogans, amerikāņu prezidents it kā esot "lūdzis" Krievijas prezidentam tikšanos Ženēvā. Analītiķis pieļāva, ka Baidens dara visu iespējamo, lai izpelnītos Putina atzinību.
Krievijas un ASV prezidentu tikšanās ieplānota 16. jūnijā. Plānots, ka abu valstu vadītāji apspriedīs stratēģiskās stabilitātes jautājumus, cīņu ar pandēmiju, starptautiskās aktuālās problēmas un reģionālos konfliktus.
Raksts pilnā apjomā pārtulkots un publicēts portālā InoSMI.
Ziņu lente
0