Politika

Politologs par Putina un Baidena tikšanos

© Sputnik / Michael KlimentyevФлаги России и США
Флаги России и США - Sputnik Latvija, 1920, 28.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kremlis un Baltais nams apstiprināja, ka Vladimirs Putins un Džo Baidens tiksies Ženēvā 16. jūnijā. Radio Sputnik ēterā politologs Aleksejs Muhins izteica pieņēmumu, par ko varētu runāt abu valstu prezidenti.
RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins un ASV prezidents Džo Baidens tiksies Ženēvā16. jūnijā, ziņo Kremļa preses dienests. To apstiprināja arī Baltajā namā.
Starp jautājumiem, ko plānots apspriest tikšanas laikā, ir divpusējo attiecību stāvoklis un perspektīvas, stratēģiskā stabilitāte un starptautiskās problēmas, tostarp – cīņa ar Covid-19 pandēmiju un reģionālo konfliktu noregulēšana.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Politika
Putins un Baidens tiksies Ženēvā
Pēc Krievijas prezidenta preses sekretāra Dmitrija Peskova vārdiem, detaļas vēl jāsaskaņo.
Sputnik radio ēterā Politiskās informācijas centra ģenerāldirektors Aleksejs Muhins uzsvēra, ka diskusijas tēmas nosaka divpusējo attiecību stāvoklis.
"Mūsu starpā patlaban asa konfrontācija, un tas ir konkrēts stāvoklis. Ja nebūtu skaidrs, vai mēs esam draugi vai pretinieki, tas būtiski ietekmētu noteiktu mijiedarbības konstrukciju veidošanos. Bet tagad ir noteiktība: mēs esam pretinieki. Tā nebija Krievija, kas to paziņoja, mūs nostādīja fakta priekšā. Tāpēc tas, ko šobrīd var apspriest Krievijas un ASV valstu vadītāji, ir globālā drošība, jo tā skar visus. Ko, vēl varētu apspriest prezidenti? Tās ir klimata un starptautisko attiecību globālas pārmaiņas," uzskata Aleksejs Muhins.
Pēc viņa domām, tikšanās var kļūt par jaunu posmu divu valstu attiecībās.
"Pēc būtības, runa ir par sagatavošanos sava veida jaunai Jaltas konferencei. Patlaban mēs esam diezgan tālu no šo sarunu pabeigšanas procesa. Tomēr var nākt arī pārsteigums: sarunu process noritēs tik operatīvi, ka rezultāts būs ātrāk nekā ceram to saņemt. Taču tagad jau ir skaidrs, ka ASV, neskatoties uz visiem uzspiesto viedokli, ka "Krievija nav starptautisks spēlētājs ar augstu statusu", tagad ir spiestas atzīt pretējo. Par to liecina pats tikšanas fakts," uzskata politologs.
13. aprīlī Baidens telefonsarunā ar Putinu pieminēja Vašingtonas centienus veidot ar Maskavu "stabilas un prognozējamas attiecības" atbilstoši ASV nacionālajām interesēm. Baltā nama vadītājs paudis cerību, ka tikšanās ar Krievijas prezidentu varētu notikt vasaras sākumā.
Ziņu lente
0