Viedoklis

Poļi pareģo beigas ES. Krievijas gāzes dēļ

© pixabayГазовая плита
Газовая плита - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polija jau atkal ceļ skandālu "Ziemeļu straumes 2" būvdarbu dēļ – gāzesvads it kā draudot ar gāzes bumbas sprādzienu ES. Kā īsti izdzīvot?
Jeloustouna uzspridzinās Ameriku, bet "Ziemeļu straume 2" – Eiropu. Polija beidzot teikusi skaidri un gaiši. Tur beidzot noskaidrojuši, kas provocēs Eiropas civilizācijas finālu, pastāstīja radio Sputnik autors Kirils Grišins. Gadu simteņiem ilga vēsture, uzkrātās vērtības, ideāli un kultūras sasniegumi – viss aizies pa burbuli. Viss sabruks pīšļos. Ja "Nord Stream 2 AG" pabeigs gāzesvadu.
Un tas viss – tikai tāpēc, ka līdz ar "Ziemeļu straumes 2" ekspluatācijas sākumu Eiropa varēs saņemt no Krievijas lielāku daudzu gāzes, raizējas Polijas prezidenta kancelejas Starptautiskās politikas biroja vadītājs Kšištofs Ščerskis. Viņa ieskatā, topošais gāzesvads radīs Vācijas atkarību no Krievijas. Rezultātā – Maskavas politiskās ietekmes daudzkārtējs pieaugums ES ārpolitikā un ekonomikā. Laikam jau teju vai nepareģoja Eiropas pievienošanu Kaļiņingradas apgabalam. Vārdu sakot, "gāzes bumba Eiropas integrācijas pamatos".
Северный поток - 2 - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2021
Viedoklis
"Straume" var pagaidīt. Baidenam vajadzīga Vācija pārrunās ar Putinu
Piedevām Ščerskis kritiski novērtēja ASV prezidenta Džo Baidena lēmumu atteikties no sankcijām pret "Ziemeļu straumi 2" – viņš klāstīja, ka tā pamatā esot "kļūdains realitātes vērtējums".
Vārdu sakot, būs liela nelaime, kad tie "krievi" pabeigs cauruli. Planetāra mēroga nelaime, ne mazāk.
Tagad ir grūti spriest, pie kādas ticības pārsvarā pieder poļi. Pasaules gals tak tuvojas. Pārbaudījumu periodā viss var gadīties, pat atgriešanās pie pagānisma. Piesauks senos dievus, lūgs, lai tie aptur "lielās krievu caurules" būvi. Patiešām, diezin vai poļu šamaņiem zināms termins "gāzesvads".
Vārdu sakot, ja jau būs sprādziens, ko pareģo Ščerskis, poļi var par spīti visiem argumentiem ķerties pie patvertnēm. Tāda sporādiska mode rodas rusofobijas saasināšanās fonā. Dziļi pazemē valda klusums un miers.
Lieniet tik iekšā, poļu kungi. Ja jau tā baidāties. Interesanti, starp citu, kas viņiem neļauj veidot normālu ekonomiku. Re, kaimiņiene Vācija pat strādā ar Krieviju.
Склад труб для строительства газопровода Северный поток - 2 в порту города Засниц в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2021
Viedoklis
Divas paketes un šitais. ASV sūta pret "Ziemeļu straumi 2" Amosu-iznīcinātāju
Tikai poļi nez kāpēc nelauza galvu kāpēc "tie krievi" dod priekšroku vāciešiem, ne viņiem. Tā jau, ziniet, būtu skaudība. Paskat, cik pie viņiem ir labi, bet mēs, poļi, nabadziņi, sēžam bez gāzes centra.
Izskatās, ka Varšavai nemaz tik labi ar Baltic Pipe neklājas. Piedevām top "otrā straume". Patiešām, nabaga poļiem klājas smagi. Lieniet vien patvertnēs, lieniet vien. Gāzes bumba sprāgs, un tad visiem ies traki. Laika vairs nemaz nav tik daudz.
Ziņu lente
0