Stipendija, braucieni, apdrošināšana: uz ko var pretendēt studenti no Latvijas Krievijā

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankas
   - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Izglītības ministrija ik gadu piešķir grantus ārvalstu studentiem, kuri mācās Krievijā.
RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Ārvalstu studenti Krievijā varēs pretendēt uz grantiem, ar šādu iniciatīvu uzstājās KF Izglītības ministrija. Attiecīgā lēmuma projekts izvietots tiesību aktu projektu federālajā portālā.
Grants ietver transporta izdevumu kompensāciju, ikmēneša papildu stipendiju attiecīgā Krievijas Federācijas subjekta iztikas minimuma līmenī, veselības apdrošināšanas polisi, izmitināšanu kopmītnēs.
Студенты университета - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2021
Pagarināts pieteikumu iesniegšanas termiņš bezmaksas studijām Krievijā
Tāpat dokumentā noradīts, ka uz ikgadējiem grantiem varēs pretendēt studenti no NVS un Baltijas valstīm, Gruzijas, Abhāzijas un Dienvidosetijas.
Prasības granta pretendentiem: ir jābūt kārtēja mācību gada skolēnu vai maģistru olimpiāžu uzvārētājam vai balvu ieguvējam, turklāt jābūt Krievijas izglītības iestādes atlasītajam bakalaura, maģistra, specialitātes programmas krievu valodā valdības kvotas ietvaros bez papildu nepieciešamības apgūt krievu valodu.
Projekts paredz saistīt studentam piešķirtos grantus ar viņa sekmīgumu.
Написание диктанта - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2021
"Nacionālisms aprij apgaismību": grozījumi Augstskolu likumā
Iepriekš Krievijas Neatkarīgo Valstu Sadraudzības, ārzemēs dzīvojošo tautiešu lietu un starptautiskās humanitārās sadarbības federālās aģentūras "Rossotrudņičestvo" vadītājs Jevgēņijs Primakovs paziņoja, ka ārzemnieku interese par mācīšanos Krievijā vienmēr bijusi un paliek augsta, ļoti daudz abiturientu dokumentu iesniegšanai izmanto vietni Study in Russia. Savukārt Krievija ir ieinteresēta ārzemju studentu iesaistīšanā, viņš atzīmēja.
"Rossotrudņičestvo" ir ieinteresēta, lai ārvalstu studenti, ierodoties Krievijā, kļūtu par augstas klases speciālistiem, ekspertiem jomā, kurā studē, uzsvēra aģentūras vadītājs. Lai viņi, pēc studijām atgriežoties mājās, ieņemtu viņiem svarīgus amatus, atrastu labu darbu.
Ziņu lente
0