Ryanair lidmašīna veikusi ārkārtas nosēšanos Berlīnē potenciālu draudu dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737 авиакомпании Ryanair в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737 авиакомпании Ryanair в аэропорту Рига - Sputnik Latvija, 1920, 31.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviokompānijas Ryanair reisa Dublina-Krakova lidmašīna bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Berlīnē pēc tam, kad ekipāža saņēma no Vācijas dispečeriem brīdinājumu par "iespējamiem draudiem drošībai".
RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Aviokompānijas Ryanair lidmašīna veica ārkārtas nolaišanos Berlīnē pēc tam, kad tika ziņots par iespējamiem draudiem. Pēc septiņstundu aizkavēšanās pasažieri izlidoja ar citu gaisa kuģi, vēsta AP.
30. maijā reisa Dublina-Krakova lidmašīna bija spiesta nosēsties Berlīnes lidostā pēc tam, kad ekipāža saņēma no Vācijas dispečeriem brīdinājumu par "iespējamiem draudiem drošībai". Pēc Vācijas izdevuma "Bild" informācijas runa bija par bumbu.
Самолет Boeing 737 авиакомпании Ryanair в аэропорту Рига - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Ziņas par spridzekli Ryanair lidmašīnā saņemtas no Šveices
Lidmašīnā atradās 160 cilvēki. Pēc nosēšanās Berlīnē viņu bagāžu pārbaudīja kinologi ar suņiem. Nedz lidmašīnā, nedz bagāžā spridzeklis netika atklāts.
Tiek atzīmēts, ka pēc septiņstundu aizkavēšanās pasažieri tomēr izlidoja uz Krakovu ar rezerves lidmašīnu.
23. maijā Ryanair lidmašīna, kas devās no Atēnām uz Viļņu ārkārtas režīmā nosēdās Minskā pēc ziņas par spridzekli. Pārbaudes gaitā nekādas sprāgstvielas lidmašīnā netika atrastas, un vakarā laineris lidojumu turpināja.
Dokumentu pārbaudes laikā tika konstatēts, ka ar šo reisu lidojis Romans Protasevičs, Telegram kanāla Nexta dibinātājs, kas Baltkrievijā atzīts par ekstrēmistisku. Protasevičs aizturēts. Pret viņu ierosināta krimināllieta saskaņā ar vairākiem pantiem, arī par masu nekārtību organizāciju". Par to paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.
ES valstis apgalvo, ka Minska piespiedusi lidmašīnu nosēsties ar izdomātu ieganstu un, protestējot pret Protaseviča aizturēšanu, aizliedza baltkrievu aviokompānijām lidot savā gaisa telpā, kā arī izskata papildus sankciju ieviešanu pret Minsku.
Vairāku ES valstu valdības aizliedza savām aviokompānijām lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā. Aizliegts uzņemt Baltkrievijas aviopārvadātāja "Belavia" gaisa kuģus.
Ziņu lente
0