Rīga atceļ bezmaksas sabiedrisko transportu valsts svētkos, Līgo un Jaunajā gadā

© Sputnik / Sergey MelkonovОбщественный транспорт в Риге
Общественный транспорт в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad 23. un 24. jūnijā, 18. novembrī, 31. decembrī un 2022. gada 1. janvārī, kā arī Rīgas svētku laikā būs jāmaksā par braukšanu sabiedriskajā transportā.
RĪGA, 26 maijs — Sputnik. Rīgas dome plāno atcelt bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā šī gada valsts svētkos, Jāņos un gadu mijā. Šajās dienās darbosies braukšanas maksas atvieglojumi, kas noteikti braucieniem brīvdienās, tai skaitā pasažieri varēs izmantot mēneša biļetes, kas iegādātas visām mēneša dienām, ziņo Rīgas domes mājaslapā.
Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja 24. maija sēdē atbalstīja grozījumus saistošajos noteikumos "Par atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā", kas paredz, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors, izvērtējot epidemioloģiskās drošības situāciju, ar rīkojumu var noteikt tiesības braukt bez maksas Rīgas sabiedriskajā transportā, tostarp nosakot, ka šogad svētku dienās nebūs bezmaksas braukšana.
Зал ожидания в центре вакцинации в гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Seniori aicināti vakcinēties Centrāltirgū
Runa ir par 23. un 24. jūniju, 18. novembri, 31. decembri, 1. janvāri un Rīgas svētkiem.
Izmaiņas saistošajos noteikumus veiktas, ievērojot Covid-19 izplatības palielināšanos, kā arī ievērojot, ka šogad provizoriski netiks sasniegta kolektīvā imunitāte, tāpēc ir pamatoti prognozējams, ka šogad arī turpmāk saistošajos noteikumos paredzētās tiesības pasažieriem braukt bez maksas Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā būs tiešā veidā pretrunā ar Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" noteiktajiem ierobežojumiem.
Lai pašvaldības izpilddirektoram nebūtu jākonstatē pretrunas starp saistošajiem noteikumiem un minētajiem Ministru kabineta noteikumiem un nebūtu operatīvi jārīkojas, izdodot rīkojumu par pretrunu novēršanu, atbilstoši efektīvas valsts pārvaldes nodrošināšanas principam ir lietderīgi izdarīt saistošo noteikumu grozījumus, paredzot, ka 23. un 24. jūnijā, Rīgas svētku laikā (augusta sestdienā, svētdienā), 18. novembrī, 31. decembrī un 2022. gada 1. janvārī sabiedriskais transports nebūs bezmaksas.
Par grozījumiem saistošajos noteikumos vēl jālemj Rīgas domes sēdē.
Ziņu lente
0