Seniori aicināti vakcinēties Centrāltirgū

© Sputnik / Sergey MelkonovЗал ожидания в центре вакцинации в гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге
Зал ожидания в центре вакцинации в гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien, 13. maijā un sestdien, 15. maijā, Centrāltirgū cilvēku vakcinācijai no riska grupām ir paredzēta "brīvā stunda".
RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Ceturtdien un sestdien Rīgas Centrāltirgus Vakcinācijas punktā ir paredzēta "brīvā stunda" senioriem, informē Rīgas domes Labklājības departaments.
Pēc Rīgas pašvaldības datiem vakcinācijas punkts Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā ir īpaši senioru iecienīts, jo tam ir laba sabiedriskā transporta pieejamība un tas ir ērti iekārtots, pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.
Senioru un personu ar hroniskām saslimšanām ērtībām ir paredzēta brīvā stunda 13. un 15. maijā no plkst. 8.00 līdz 9.00, bet turpmāk tā būs no plkst. 9.00 līdz 10.00.
Rīgas dome aicina vecāka gadagājuma cilvēkus pieteikties vakcinācijai, jo tikai kopīgiem spēkiem var ierobežot Covid-19 izplatību.
Vakcinācijas punkts Centrāltirgū —simboliskajā Rīgas sirdī — tika atklāts 1. aprīlī.
"Tirgus vēsturiski ir vieta, kurā iedzīvotāji viens ar otru satiekas. Tāpēc simboliski, ka vakcinācija sāksies šeit, jo vakcinācijas mērķis ir tieši tāds, lai mēs atkal varētu viens otru satikt. Un lai dzīve atgrieztos ierastajā ritmā. Rīga ir gatava sākt vakcinācijas procesu, kad tas būs iespējams. Pašlaik gatavojamies, ka šeit vakcinācija notiks 3. aprīlī, un ļoti gaidām vakcīnas! Paralēli Rīgas domes darbinieki strādā, lai sagatavotu citus vakcinācijas centrus un teltis. Sirsnīgi pateicos pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem, kā arī valdības un privātajiem partneriem par ieguldīto darbu!" centra atklāšanā teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.
Газеты - Sputnik Latvija, 1920, 08.05.2021
Pandēmija nav iemesls stiprināt divvalodību: VVC vadītājs neatbalsta avīzi krievu valodā
Saskaņā ar epidemioloģiskās drošības prasībām Gastronomijas paviljona telpā tagad vienlaikus var atrasties tikai 36 cilvēki - 8 mediķi un 28 pacienti.
Nacionālā veselības dienesta (NDA) dati liecina, ka otrdien Latvijā potes pret Covid-19 saņēmis 12 391 cilvēks.
Pirmo vakcīnas devu saņēmuši 17,68% Latvijas iedzīvotāju, abas devas - 4,69% iedzīvotāju.
Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis šonedēļ atgādināja, ka "slimnīcās iestājas cilvēki, kuriem jau bija jābūt vakcinētiem, un kuriem vakcīnas bija pieejamas jau vairākus mēnešus", kā arī aicināja seniorus un pacientus ar hroniskām slimībām vakcinēties.
Ziņu lente
0