Pieteikšanās vakcinācijai pa tālruni kļūs četrreiz dārgāka

© UnsplashРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā nedēļā Latvijas Nacionālais veselības dienests lauza līgumu ar SIA "Ritmika", kas uzvarēja vakcinācijas tālruņa numura apkalpošanas iepirkumā; tagad pakalpojuma cena pieaugs 4 reizes.
RĪGA, 25. maijs — Sputnik. Tālrunis 8989 vakcinācijas pret Covid-19 reģistrācijai sāka darbību februāra sākumā, tas bija domāts kā spēcīgs palīgs vērienīga projekta īstenošanā —pēc prognozēm, vakcinācijas tempiem palielinoties, uz šo numuru bija jāsaņem līdz 8000 zvaniem dienā. Ar piedāvāto cenu, kas bija četrreiz zemāka nekā konkurentiem, konkursā uzvarēja SIA "Ritmika", tomēr tā nav spējusi tikt galā ar saviem pienākumiem, raksta jauns.lv.
Tiek ziņots, ka kopumā iepirkumā piedalījās trīs uzņēmumi, bet SIA "Ritmika" tika izvēlēta kā visizdevīgākā – solītā cena par zvanu bija 49 centi. Kopš zvanu centra darba sākšanas tika saņemts daudz sūdzību, Latvijas iedzīvotāji bija neapmierināti ar to, ka pa tālruni 8989 nav iespējams pieteikties vakcinācijai. Valsts veselības dienests pagājušajā nedēļā ir lauzis līgumu par pakalpojumu sniegšanu, kas neatbilst pieteiktajai kvalitātei, taču pakalpojumu sniedzējs uzskata, ka vainīgs ir pasūtītājs, jo devis neizpildāmus uzdevumus.
Зал ожидания в центре вакцинации в гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Seniori aicināti vakcinēties Centrāltirgū
SIA "Ritmika" direktors Oļegs Guščins norāda, ka uzņēmums ir ieguldījis daudz naudas serveru iegādē un jaunu darba vietu radīšanā. Lai gan uzņēmums ir neliels un tendera saņemšanas brīdī tajā strādāja tikai 9 cilvēki, bet tai bija labas rekomendācijas no Daugavpils pilsētas domes, Rēzeknes pilsētas domes un citām valsts organizācijām. Guščins atzīmēja, ka laika gaitā pasūtītājs palielināja zvanu centra pienākumu apjomu: pieprasīja strādāt brīvdienās, kā arī sniegt konsultācijas pa tālruni, lai gan sākotnēji iepirkumā prasīja tikai reģistrēt zvanītājus vakcinācijas rindā.
Patlaban zvanu centra pakalpojumus sniedz uzņēmums TET, cena par vienu zvanu uz numuru 8989 ir 1,72 eiro.
Ziņu lente
0