"Divi aspekti": Ušakovs pabrīdināja tos, kuri 9. maijā apmeklēs Uzvaras pieminekli

© Sputnik / Sergey MelkonovОтстраненный от должности мэра Нил Ушаков во время возложения цветов у памятника Освободителям Риги
Отстраненный от должности мэра Нил Ушаков во время возложения цветов у памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzvaras dienā, dodoties nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa, jāpatur prātā divi ļoti nozīmīgi aspekti, brīdināja bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.
RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs neslēpa savu prieku par to, ka izdevies salauzt Rīgas varas pretestību un lēmumu ierobežot piekļuvi piemineklim Rīgas Atbrīvotājiem Uzvaras dienā. Viņš aicināja visus 9. maijā nolikt ziedus pieminekļa pakājē. Savas domas politiķis pastāstīja Facebook.
Atgādināsim, ka 30. aprīlī Rīgas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane, drošības kontroles iestāžu un citu atbildīgo pašvaldības iestāžu pārstāvji apspriedās par svētku pasākumiem un nolēma ierobežot piekļuvi Uzvaras piemineklim 8. un 9. maijā.
День Победы у памятника Освободителям в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2021
Uzvaras diena Rīgā būs! Piekļuve Uzvaras piemineklim netiks slēgta
Brīvu piekļuvi piemineklim atbalstīt apsolīja "Saskaņa" un Latvijas Krievu savienība. Vakar LKS informēja, ka viņiem izdevies uzvarēt sadursmē ar Rīgas vadību un nosargāt Uzvaras dienu. Piekļuve Uzvaras piemineklim 9. maijā netiks slēgta, visi, kas to vēlas, varēs nolikt ziedus.
Pie tam LKS lūdz stingri ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus, ievērot distanci un neuzkavēties pie monumenta ilgu laiku.
To pašu savā lapā Facebook ieteica arī bijušais Rīgas mērs. Līdztekus epidemioloģiskajām prasībām viņš aicina nepārkāpt sabiedrisko kārtību.
"Divi ļoti svarīgi aspekti. Pirmkārt, lūdzu, ievērojiet visus nepieciešamos ierobežojumus – maskas, distance un tā tālāk. Ir svarīgi neaplipināt vienam otru svētku laikā. Otrkārt, lūdzu, ievērojiet policijas prasības – policisti rūpējas par kārtību un drošību. Arī tas ir ļoti svarīgi svētku laikā," brīdināja Ušakovs.
Atgādināsim, ka 2020. gadā Uzvaras dienā tiem, kuri ieradās ar ziediem pie Uzvaras pieminekļa, neradās nekādas problēmas ar policiju. Cilvēki ievēroja ierobežojošos pasākumus – distancējās un nepulcējās grupās.
Ziņu lente
0