Rīga izdomājusi, kā samaitāt Uzvaras dienu: slēgs piekļuvi Uzvaras piemineklim

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Освободителям Риги
Памятник Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome, acīmredzot, uzskata "antikovida" ierobežojumus par lielisku ieganstu atcelt Uzvaras dienas svinības un apsolīja slēgt piekļuvi piemineklim Rīgas Atbrīvotājiem 8. un 9. maijā.
RĪGA, 1. maijs — Sputnik. Tas, ka nekādi svētku pasākumi Uzvaras dienā Rīgā netiks rīkoti, bija skaidrs jau no 2020. gada pieredzes. Taču tolaik cilvēki varēja atnākt un nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa. Šogad Rīgas dome nolēma risināt "problēmu" radikāli.
Piektdien, 30. aprīlī, Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane kopā ar drošību uzraugošajām iestādēm un citām atbildīgajām pašvaldības amatpersonām nolēma ierobežot pieeju Uzvaras piemineklim ne tikai 9., bet arī 8. maijā, informē Mixnews.lv.
Пресс-конференция, посвященная началу акции Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
"Georga lentīte" Latvijā būs: kā saņemt Uzvaras simbolu
Šāds lēmums, protams, ir saistīts vienīgi ar epidemioloģisko situāciju. Tāpēc pašvaldība aicināja cilvēkus nesapulcēties un stingri ievērot ierobežojošus pasākumus, lai nepieļautu Covid-19 izplatību.
Atgādinām, ka 2020. gadā Uzvaras dienā policistiem, kuri dežurēja pie Uzvaras pieminekļa, nebija pretenziju pret cilvēkiem, kuri atnāca nolikt ziedus, ja tie ievēroja ierobežojošos pasākumus.
Par to, ka cilvēkiem vismaz tādā veidā atļāva atzīmēt Uzvaras dienu, pa mici dabūja IeM vadītājs Sandis Ģirģens. It kā 9. maijā pie bojāgājušo karavīru pieminekļiem vairākkārt pārkāpts ārkārtējās situācijas režīms, savukārt policija esot stāvējusi un noskatījusies, apgalvoja ministra kolēģi no valdošās koalīcijas un daži sociālo tīklu lietotāji.
Taču Ģirģens atbildēja, ka visu ir izdarījis pareizi, jo policistiem pret visiem Latvijas iedzīvotājiem ir jāizturas vienādi.
Субботник у памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2021
Foto
"Lielā talka" pie Uzvaras pieminekļa Rīgā
Politiķis atgādināja, ka nebija nekādu protestu, nebija piedzeršanās, nebija sadursmju, un vaicāja, ko tad īsti policija tik sliktu izdarījusi, ja nedala cilvēkus pēc tautības vai valodas, pret visiem izturas vienādi.
Tagad, lai nemulsinātu pārmērīgi taisnīgo IeM vadītāju, Rīgas varas iestādes nolēma veikt preventīvus pasākumus.
Jāatzīmē arī, ka iepriekš Latvijas Ministru kabinets, apspriežot ierobežojumu mīkstināšanu Latvijā, nolēma atlikt jautājumu līdz 11. maijam.
Ziņu lente
0