Cilvēki sāk pirkt traktorus: piegādes dienesti strādā dienām un naktīm

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasНовогоднее оформление ГУМа
Новогоднее оформление ГУМа - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iedzīvotāji izmantojuši valsts piešķirtos pabalstus spontāniem lieliem un maziem pirkumiem. Paši pirmie to ievērojuši piegādes dienesti.
RĪGA, 6. aprīlis — Sputnik. Piegādes dienesti brīdina iedzīvotājus par iespējamu sūtījumu piegādes kavēšanos – piegādes uzņēmums "DPD Latvija" un pasta pakalpojumu uzņēmums "Omniva" saskārušies ar neredzētu slodzi, ar ko darbinieki nespēj tikt galā, stāsta raidījums TV3 Ziņas.
Акция протеста против ограничений, связанных с COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 25.03.2021
Viedoklis
Pandēmija Eiropā pārvēršas par "ideālo vētru"
Interneta veikalos iegādāto preču piegādes apjomi gada laikā pieauguši četrkārt.
"Omniva" šķirošanas centrs tagad strādā visu diennakti. Sūtījumu skaits sasniedz 50 tūkstošus katru dienu. Darba apjoms pārspējis visus Ziemassvētku rekordus. Kompānija pieņēmusi darbā vēl 60 cilvēku, tomēr slodze ir tik liela, ka arī ar to nepietiek.
"Mūsu pakomātu kapacitāte ir tuvu 27 000 skapīšu. Tā kā mums katru nakti ienāk vairāk nekā 50 000 sūtījumu, tad mēs redzam, ka tur ir problēma, jo visi cilvēki uzreiz tos sūtījumus neizņem. Līdz ar to daļa sūtījumu kavējas līdz pat piecām dienām. Joprojām dalām sūtījumus pie pakomāta. Piebraucam līdz pat desmit reizes pie pakomāta dienā un liekam, tiklīdz ir brīva vieta," paskaidroja "Omniva Latvija" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.
Uzņēmuma "DPD Latvija" darba apjoms arī četrkāršojies, kurjeru slodze augusi divkārt.
Piegādes dienesti ievērojuši, ka cilvēki tagad pasūta lielizmēra preces mājas un pagalma labiekārtošanai, piemēram, dārza mēbeles, siltumnīcas konstrukcijas, zāles pļāvējus.
"Šeit noteikti savu artavu dod pabalsti, ko valdība dod iedzīvotājiem. Protams, cilvēki, saņemot šādu naudu, veic preču iegādi pietiekami spontānā veidā," norādīja "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.
Lai netiktu paralizēta sūtījumu piegāde, uzņēmums "DPD Latvija" ne tikai palielinājis pakomātu skaitu, bet darbā pieņēmis papildu 150 kurjeru un šķirošanas termināļu darbiniekus. Pārsvarā viņu vidū ir pandēmijas skarto nozaru atlaistie darbinieki.
Банковская карта на клавиатуре - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2021
ES uzbrūk tirdzniecībai tīmeklī: no patērētājiem "nokāsīs" 7 miljardus eiro
"Redzam restorānu un viesnīcu kādreizējos darbiniekus, gan cilvēkus no aviācijas. Pietiekoši plašs spektrs. Redzam, ka cilvēki no skaistumkopšanas nozares veic piegādes ar savām automašīnām. Tas ir saprotams, viņi mēģina uzlabot savu [finanšu] situāciju," novērojis "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs.
No 7. aprīļa tirdzniecības centru veikalos, kam patlaban aizliegts darbs klātienē, nebūs ļauts izsniegt attālināti nopirktās preces.
Operatīvās pārvaldes grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovkis preses konferencē pēc valdības sēdes paskaidroja, ka šis ierobežojums pielikšot punktu "sīkajai krāpniecībai": cilvēki zvanīja, stāvot pie ieejas veikalā, un pasūtīja vajadzīgās preces.
Ziņu lente
0