Latvija gatavojas karam ar citplanētiešiem? Komandieris stāsta par "zaļiem cilvēciņiem"

CC0 / pixabay / НЛО
НЛО - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Latvijas armijas soļiem "zaļo cilvēciņu" uzbrukuma apstākļos stāsta zemessardzes apakšpulkvedis Aivars Krjukovs. Pat ja runa nav par Latvijā ielidojušiem citplanētiešiem, šīs runas ir uz fantastikas sliekšņa.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Kā rīkosies Latvijas armija, ja valstī pēkšņi parādīsies "zaļi cilvēciņi"? Nav īsti skaidrs, kas tie par "cilvēciņiem", kāpēc viņi ir "zaļi", toties Zemessardzes komandieris apakšpulkvedis Aivars Krjukovs atklāja: Latvijas armijai ir "plāns".

Krjukovs sniedzis interviju La.lv. Tajā viņš apliecina, ka pastāv precīzs, ar likumu noteikts plāns, konkrētas darbības, kas jādara, sākoties uzbrukumam no Marsa, pareizāk sakot, nenovirzoties no apakšpulkveža vārdiem, parādoties Latvijā "zaļājiem cilvēciņiem.

Krjukovs paskaidroja, ka karavīriem ir autorizētas tiesības, kādā veidā attiecīgajā rajonā automātiski pretoties "zaļā cilvēciņa" eksistencei. Šim nolūkam pastāv "kvalitatīvi atstrādātas procedūras, iekšējā apmācība, spēja identificēt apstākļus, lai saprastu, kas jādara šādā situācijā".

Латвийский бронетранспортер CVRT - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2021
Viedoklis
NATO 2030: pie kā ved spriedzes eskalācijas stratēģija Baltijā

To apgūst Latvijas armija, apliecināja komandieris. Vēl vairāk šā gada mācībās viens no galvenajiem būs "hibrīdscenārijs", ko pavadīs informatīvā kampaņa un būšot "jāspēj orientēties notiekošajā". "”atram zemessargam, katram komandierim noteiktā līmenī ir jāspēj identificēt to, ja viņš ir atrauts no savas komandvadības, un automātiski uz visu jāreaģē," klāstīja Krjukovs.

Jāpiebilst: pat tad, ja viss apakšpulkveža teiktais neattiecas uz citplanētiešu uzbrukumu un, runājot par "zaļajiem cilvēciņiem", viņš domā "pieklājīgos ļaudis" – terminu, kas izdomāts, lai apzīmētu kareivjus inkognito, viss viņa stāstītais tik un tā vairāk atgādina fantastiku.

Lieta tāda, ka scenārijs cīņai ar tiem, kuri neplāno ne ar vienu cīnīties, kur nu vēl uzbrukt, nepārprotami pieder pie bagātas fantāzijas kategorijas.

Pagaidām, izstrādājot dažādus variantus aizsardzībai no "cilvēciņiem", Latvijas karavīri sekmīgi nodara ļaunu pašu valsts pilsoņiem. Atsauksim atmiņā, piemēram, sēņotājus no Daugavpils, kuri pirms pāris gadiem nokļuva apšaudē mežā netālu no poligona. Artilēristi kļūdaini apšaudīja Sējas novada civiliedzīvotājus. Tāpat netālu no Ādažu poligona traktorists uzdūrās mīnu nokliktavai attīrot kādas privātmājas teritoriju Garkalnē. Šādu incidentu skaits ir liels.

Ziņu lente
0