"Tie ir cilvēki, kas cīnījās par Latvijas neatkarību": 200 eiro pensionāriem neizmaksās

CC BY-SA 2.0 / Comrade King / Four pretty birds on a rowПожилые женщина на сидят скамейке, архивное фото
Пожилые женщина на сидят скамейке, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labklājības ministre Ramona Petraviča nākusi klajā ar ierosinājumu izmaksāt pabalstus pensionāriem, tomēr koalīcija viņu neatbalstīja.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Koalīcijas partijas nav atbalstījušas ierosinājumu izmaksāt pabalstu 200 eiro apmērā pensionāriem un invaliditātes pabalstu saņēmējiem, kā arī personām, kas saņem valsts sociālos pabalstus, informēja labklājības ministre Ramona Petraviča savā lapā Facebook.


Tomēr politiķe atzīmēja, ka nedomā atteikties no iniciatīvas, un apsolīja apspriest to dažādos līmeņos. Ministre pastāstīja, ka šis atbalsts vajadzīgs, jo seniori ir "cilvēki, kas cīnījās par Latvijas neatkarību".

Petraviča atzīmēja, ka tie 100 miljoni eiro, kas nepieciešami pabalstu izmaksai, ir mazāki nekā atbalsts, ko saņēmusi aviokompānija airBaltic – 250 miljoni eiro.

Пенсионеры - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2021
Latvijā rosināts izmaksāt pensionāriem un invalīdiem vienreizēju 200 eiro pabalstu

Iepriekš vēstīts, ka koalīcija apstiprinājusi Nacionālā bloka ierosinājumu izmaksāt pabalstu 500 eiro apmērā par katru bērnu ģimenē. Finanšu ministrija novērtēja, ka pabalstu izmaksai būs vajadzīgi 179 miljoni eiro no budžeta. Aprēķinam izmantoti statistikas dati – tie liecina, ka patlaban Latvijā dzīvo aptuveni 358 tūkstoši nepilngadīgo. Precīzākus aprēķinus vēl sniegs Labklājības ministrija. Resoram uzdots iesniegt konkrētu piedāvājumu Ministru kabinetam.

Kad valdība apstiprinās ierosinājumu, pabalstu izmaksu nodrošinās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra. Mediji vēsta, ka pabalstus, iespējams, izmaksās jau martā.

Ziņu lente
0