Politika

Lato Lapsa: mums tagad noderētu Šķēle vai Lembergs premjera krēslā

© Sputnik / Sergey MelkonovПресс-конференция мэра Вентспилса Айварса Лембергса
Пресс-конференция мэра Вентспилса Айварса Лембергса - Sputnik Latvija, 1920, 10.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajā krīzes periodā korupcijas apkarotājs Lato Lapsa drīzāk gan uzticētu pārvaldīt Latviju Andrim Šķēlem vai Aivaram Lembergam, nevis pašreizējai valdībai.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. Publicists Lato Lapsa negatīvi novērtēja Latvijas valdības darbību un konstatēja, ka pašreizējā situācijā valsti daudz labāk pārvaldītu tā saucamie oligarhi – bijušais premjers Andris Šķēle vai Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Ir tāds nepatīkams skats, kad vistai nocērt galvu, un viņa vēl kaut kur skrien, streipuļo, kur kājas nes, kaut arī galvas viņai vairs nav, un attiecīgi viņa neko domāt nedomā. Šādu skrējienu mēs redzam kopš pagājuša gada skrējiena Latvijas valdības izpildījumā," Lapsa konstatēja programmā "Preses klubs" telekanālā RīgaTV24.

"Vārdā nenosauktu ekspertu atzinumus tur var atrast desmitiem, bet veselā saprāta dzirksti tur atrast nevar, jo tādas tur vienkārši nav. Mēs redzam, kā lēmumi ir pieņemti Veselības ministrijā: sanāk kaut kādi cilvēki, viņus kaut kur pasauc, paaicina, viņi sanāk kopā, kaut ko parunā, neviens neko neprotokolē, pieņem kaut kādus lēmumus, kas nav uz papīra uzlikti, un pēc tā nākas dzīvot visai valstij!" atklāja publicists.

Pēc Lapsas domām, ir vienkāršs paņēmiens, kā novērtēt pašreizējos ministrus ar Kariņu priekšgalā.

"Iedomājieties, ka jums ir mazs ģimenes uzņēmums. Un tagad paskatieties uz valdību un pasakiet, kuru no šiem cilvēkiem jūs, būdami pie vesela saprāta un rūpējoties par savu ģimenes uzņēmumu, jūs ieliktu vadīt savu ģimenes uzņēmumu?" norādīja Lapsa.

Лато Лапса - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2019
Lapsa apsūdz bijušo ministri melos

Taujāts, kas varētu vadīt valdību, publicists atklāja visnotaļ negaidītu viedokli.

"Visi zina, ka es neesmu ne Andra Šķēles, ne Aivara Lemberga cienītājs, tieši otrādāk, bet mums nav paveicies, ka kāds no viņiem līdzīgiem cilvēkiem šo te gadu nav bijis premjera krēslā. Tad daudz kas būtu citādāk. Mēs esam daudz ņirgājušies par tekstiņu par Andri Šķēli, kas sadomāja valsti vadīt kā uzņēmumu, bet mums ļoti būtu derējis premjers, kurš šo gadu valsti vadītu kā uzņēmumu," viņš atzina.

Jāpiebilst, ka 2008. gadā Lato Lapsa publicēja Andra Šķēles darbībai veltītu grāmatu ar daiļrunīgu nosaukumu "Kampējs".

Ziņu lente
0