Lapsa apsūdz bijušo ministri melos

© Foto : BaltNews.lvЛато Лапса
Лато Лапса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists Lato Lapsa atgādināja bijušajai ministrei Danai Reizniecei-Ozolai, ka naudu skolotāju un ārstu algu palielināšanai iekļaut Latvijas budžetā "aizmirsa" tieši viņa.

RĪGA, 8. marts – Sputnik. Žurnālists Lato Lapsa telekanāla RigaTV 24 ēterā tieši apsūdzēja melos bijušo finanšu ministri un esošo Saeimas deputāti Danu Reiznieci-Ozolu no Zaļo un zemnieku savienības, vēsta Mixnews.lv.

Учитель на уроке - Sputnik Latvija
Kariņš budžetā nav naudas pedagogu algu celšanai

Runa bija par neseno bijušās ministres paziņojumu par to, ka viņa, atšķirībā no jaunā Ministru Kabineta, sameklētu naudu skolotāju un mediķu algu palielināšanai, ja vien šobrīd vadītu Finanšu ministriju.

Iepriekš Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka nevar apsolīt skolotājiem algas pielikumu.

Savukārt valsts budžeta projekts tikmēr jau apstiprināts Ministru Kabinetā, un jau šodien, 8. martā, dokuments tiks iesniegts Saeimai. Izskatot 2019. gada budžetu, valdība neatbalstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) piedāvājumu paredzēt papildu līdzekļus skolotāju algu palielināšanai.

Lapsa nosauca bijušo ministri par nekaunīgu meli un atgādināja viņai, ka esošo Latvijas budžetu sastādīja viņa, būdama Finanšu ministrijas vadītāja, nevis kaut kādi tur marsieši un vispār ne jaunā Saeima un ne Kariņš.

"Tas ir viņu budžets, kur šī nauda nav, un tā ir šī te nekaunīgā mele, kura tagad saka: "Es noteikti atrastu." Tad kāpēc tu tur neieliki uzreiz savā budžeta projektā to naudu? Nožēlojamā esošā jaunā koalīcija savu budžetu plānos vien gada beigās," - pauž sašutumu Lapsa.

Iepriekš ziņots, ka konsolidēta budžeta ienākumi šogad ieplānoti 9,2 miljardu eiro apmērā, izdevumi – 9,4 miljardi eiro. Pamatbudžeta ienākumi sastādīs 6,4 miljardi eiro, izdevumi – 6,8 miljardi eiro. Sociālā budžeta ienākumi 3 miljardu eiro apmērā, izdevumi – 2,8 miljardi eiro.

Budžetā 87,5 miljoni eiro piešķirti veselības aprūpes darbinieku algu palielināšanai, 8,9 miljoni eiro tiesnešu un prokuroru algu palielināšanai un 4,8 miljoni eiro sociālo darbinieku algu palielināšanai. Skolotāji, kuru algu palielināšanai naudas nepietika, gatavo protesta akcijas un streikus.

LIZDA protesta akcija ieplānota 20. martā. Kā skaidroja organizācijas priekšsēdētāja Inga Vanaga, valdība atsakās izpildīt pērn dotos solījumus, tāpēc skolotājiem neatliek nekas cits, kā vien iziet ielās. Plānots, ka piketā piedalīsies ne mazāk kā 2500 pedagogu.

Ziņu lente
0