Cilvēki Latvijā atkal izgāja ielās: no Rīgas protesti pārvietojās uz Valku

© Sputnik / Sergey MelkonovГраница Эстонии с Латвией
Граница Эстонии с Латвией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajās brīvdienās Rīgas dome ir aizliegusi cilvēkiem rīkot protestus pret Latvijas valdības ieviestiem ierobežojumiem. Galu galā pikets norisinājās Valkā, kur protesti, starp citu, arī tika aizliegti.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Pagājušajās brīvdienās simtiem cilvēku devās Rīgas ielās, lai izteiktu neapmierinātību ar valdības ieviestiem ierobežojumiem. Šajās brīvdienās Rīgā gatavojās sarīkot kārtējo protesta akciju, taču Rīgas dome aizliedza "Tautas varas frontei" trīs stundu ilgu svētdienas piketi pie Brīvības pieminekļa.

Taču protesti netika ieplānoti tikai Rīgā. Tāpat Valkas organizācija "Sabiedriskie Satversmes Sargi" pieteicies pasākumam 19. decembrī. Tur organizācija arī saņēma atteikumu, tikai ne no domes, bet no Administratīvās rajona tiesas, kas pamatoja lēmumu ar citu cilvēku tiesībām uz veselību.

Акция протеста на набережной 11 Ноября в Риге.  - Sputnik Latvija
Latvijas bijušais premjers: Covid-19 dēļ mēs iznīcinām 90% iedzīvotāju, lai glābtu pārējos

Sākumā, protams, "Sabiedriskie Satversmes Sargi" vērsās pēc atļaujas Valkas novada domē, bet saņēma atteikumu. Tad viņi iesniedza prasību tiesā, bet tas arī nepalīdzēja.

Galu galā uz savu risku un atbildību daži cilvēki devās uz ielām. Spriežot pēc videoierakstiem, nebija nemaz tik daudz trakgalvju. Turklāt cilvēki, kaut arī bez aizsargmaskām, stāvēja nelielās grupiņās, ievērojot distanci.

Tiek atzīmēts, ka daži cilvēki, kas tika noradīti, kā organizācijas "Sabiedriskie Satversmes Sargi" līderi, piedalījās protesta akciju rīkošanā Rīgā pagājušajās brīvdienās.

Protestu rezultāti

Akcijas, kas norisinājās Latvijā pagājušajās brīvdienās, neveicināja epidemioloģiskās spriedzes samazināšanu Latvijā. Aizejošajā nedēļā tika fiksēts jaunu inficēšanās gadījumu pieaugums Covid-19 - vairāk nekā tūkstotis pacientu.

Акция протеста на набережной 11 ноября в Риге против ограничений в связи с пандемией COVID-19 - Sputnik Latvija
Ap 100 sestdienas piketu dalībnieku Rīgā var saņemt sodu

Saskaņā ar Valsts policijas sniegto informāciju pēc protesta mītiņiem, kas norisinājās Rīgā sestdien, 12. decembrī, tika uzsākti aptuveni 100 administratīvie procesi par dažāda smaguma pakāpes pārkāpumiem. Vismaz 50 procesi tika ierosināti par epidemioloģiskās drošības prasību koronavīrusa infekcijas ierobežošanai neievērošanu pārkāpumiem, piemēram, pulcēšanos, par sapulču, gājienu un piketu organizēšanu, par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām. Administratīvi procesi tāpat tika uzsākti pret masu pasākumu organizatoriem.

Tāpat policija uzsākusi 42 administratīvā pārkāpuma procesus ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – skaņas signāla neatļautu izmantošanu, mobilo tālruņu lietošanu braukšanas laikā, ceļa zīmju un ceļa apzīmējumu neievērošanu.

Ziņu lente
0